Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa ensi vuonna

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi paikallisradio Jyväskylään huhtikuussa – toimiluvat myös Lahteen, Pirkanmaalle ja Helsinkiin

Mediatalo Keskisuomalainen käynnistää paikallisradiotoiminnan Jyväskylässä ensi huhtikuussa, kertoo sanomalehti Keskusuomalainen. Uuden radioaseman nimi ja tarkempi aloitusajankohta julkaistaan alkuvuodesta. Radioaseman päätoimittajaksi on nimitetty Henri Berg, 33. Useilla kaupallisilla radiokanavilla ja Ylen aluetoimituksessa työskennellyt Berg aloittaa uuden paikallisradion parissa 8. tammikuuta.

Uusi radioasema on ainoa täysin paikallinen radiokanava Keski-Suomessa. Aseman studio tulee Keskisuomalaisen tiloihin Jyväskylän Aholaitaan. Radio hyödyntää Keskisuomalaisen verkko- ja printtilehtien sisältöä. Berg kertoo Yle Jyväskylälle, että uuden radion kohderyhmää ovat keskisuomalaisista asioista kiinnostuneet kuuntelijat, joiden ikä on noin 30 vuodesta ylöspäin. Radioasema tulee tarjoamaan myös urheilulähetyksiä, sillä jääkiekkoliigassa pelaavan JYPin otteluselostukset siirtyvät aseman ohjelmistoon ensi syksynä.

Keskisuomalaisen radio kuuluu Jyväskylässä taajuudella 95,9 MHz. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on jo myöntänyt radioasemalle teknisen radioluvan, jossa määritellään lähettimen sijainti ja teho. Lähetystehoksi on tulossa 1 kW. Kanavan ohjelmistotoimilupa on Keskisuomalainen-konserniin kuuluvan Keski-Suomen Media Oy:n nimissä.

Keskisuomalaisella on radiotoimintaa myös Lahdessa, jossa yhtiö omistaa Mediatalo ESA:n ja sen osana olevan Radio Voiman. Etelä-Suomen Sanomia ja lukuisia paikallislehtiä kustantava Mediatalo ESA siirtyi Keskisuomalaisen omistukseen vuonna 2016.

Keskisuomalaiseen kuuluva Etelä-Suomen Media Oy sai marraskuussa 2018 valtioneuvostolta ohjelmistoluvat myös Uudellemaalle ja Pirkanmaalle.

Mediamonitori – Keskisuomalainen, Yle Jyväskylä


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Keskisuomalainen laajentaa radiotoimintaansa ensi vuonna”

  1. Näköjään Pirkanmaan taajuudet on merkitty Helmiradion uusiksi taajuuksiksi (taajuudet.fi).