Radio Kaakon juonnetut lähetykset käyntiin tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Kymenlaaksossa kuuluva uusi paikallisradiokanava Radio Kaakko aloittaa kymmenen vuoden ohjelmistoluvalla tammikuun alussa, mutta sen lähetyksiä voi jo perjantaista ja ensi tiistaista alkaen kuunnella ULA-taajuuksilla. Aluksi lähetyksissä soi vain musiikki, mutta 2. tammikuuta alkaen tarjolla on myös juonnettuja lähetyksiä. Radio Kaakolla on äänessä kolme juontajaa.

Radio Kaakon lyhytaikainen radiolupa tulee voimaan 13. joulukuuta. Heti perjantaina aloittaa Kotkan lähetin taajuudella 97,7 MHz. Kouvolan lähetin (99,0 MHz) käynnistetään 17. joulukuuta. Luvat ovat voimassa vuoden loppuun, jonka jälkeen taajuudet siirtyvät osaksi kanavan pitkäaikaista ohjelmistolupaa.

Juonnettua lähetystä Radio Kaakko lähettää arkisin kello 7-17, jolloin äänessä ovat aamujuontaja Robi Schürmann, keskipäivälähetyksen Jenni Roslakka ja iltapäiväjuontaja Jalle Niemelä. Kanava pureutuu kuuluvuusalueen ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöhin, mutta tarjoaa päivälähetyksissä myös erikoisohjelmia, jotka uusitaan lauantaiaamupäivisin. Iltaisin ja viikonloppuisin taajuuksilla soi eri aikakausien rock-, pop- ja rytmimusiikki.

Radio Kaakko aloitti toimintansa kesällä 2018, ja jatkoi kesäradiona myös tänä vuonna. Lähetyksiä oli ULA-taajuuksilla kolmisen kuukautta, mutta niiden päättymisen jälkeen asemaa on voinut kuunnella netissä. Radioaseman perustajat ovat Jalle Niemelä ja Jami Kananen. Aseman ohjelmistotoimilupa on Kaasilansalmi Oy:llä. Yhtiö sai valtioneuvostolta toimiluvan vuoden 2018 marraskuussa.

Mediamonitori – Kymen Sanomat

Artikkelia päivitetty 14.12.2019 klo 16.15: Lisätty juontajien nimet sekä tietoa aseman ohjelmistosta ja musiikista.