Caruna myy radiomaston Järviradiolle

kirjoittanut

kategoriassa

Sähkönjakeluyhtiö Caruna Oy ja Järviradio Oy ovat päässeet sopimukseen Teuvalla sijaitsevan Pikku-Parran maston ja viestiaseman myynnistä Järviradiolle. 50 metriä korkea masto on 150 metrin korkeuteen merenpinnasta kohoavan Pikku-Parran huipulla. Caruna siirtyy omassa viestiliikenteessään satelliitti- ja mobiiliverkkoteknologiaan, joten radiomastolle ei ole enää käyttöä.

Mastoon on siirtymässä Järviradion nykyinen Kauhajoen taajuus 91,3 MHz. Siirto on parhaillaan koordinoitavana Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

– Masto mahdollistaa Järviradion kuuluvuusalueen laajentamisen Pohjanmaalle Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin suuntaan, Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo.

Carunan uusien palveluiden johtajan Ville Karttusen mukaan kauppa on luonteva tapa edistää paikallista yhteistyötä.

– Uuden käyttötarkoituksen löytäminen sen sijaan, että masto olisi romutettu ja toimitettu kierrätykseen, on osa nykyaikaista vastuullista liiketoimintaa. Tarjoamme digitaalisen alustan erilaisille palveluille, josta tämä maston uusiokäyttö on yksi esimerkki, Karttunen toteaa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Caruna kertoi elokuussa, että käytöstä poistettaville teleliikennemastoille etsitään uusiokäyttöä. Sähköasemien väliset tietoliikenneyhteydet hoidetaan jatkossa satelliittien ja mobiiliverkkojen kautta, joten kymmenet vanhat mastot käyvät tarpeettomiksi sähköverkkoliiketoiminnan kannalta. Mastojen myynti aloitettiin Etelä-Suomesta ja muualle Suomeen edetään vuoden 2020 aikana.

Teuvan Pikku-Parran mastossa on tällä hetkellä Radio Vaasan lähetin taajuudella 97,7 MHz sekä mobiiliverkko-operaattorien laitteita.

Mediamonitori