Vaaliradio Livechat antaa äänen pienen budjetin ehdokkaille

kirjoittanut

kategoriassa

Pääkaupunkiseudulla toimii eduskuntavaalien ratkaisuun asti Livechat.fi-vaaliradio, joka tarjoaa pienellä budjetilla vaaleihin osallistuville kansanedustajaehdokkaille radioaikaa veloituksetta. Livechat-radio on jo aloittanut lähetykset taajuudella 90,3 MHz, mutta varsinaiset vaalipuheet alkavat soljua taajuudella vasta noin kuukausi ennen huhtikuun vaaleja. Sitä ennen kanava soittaa musiikkia ja mainoksia erityisesti pääkaupunkiseudulla autoilevien radionkuuntelijoiden iloksi. Uuden vaaliradion lyhytaikaisen radioluvan haltija on Fiamax Oy.

Radion taustajoukoissa vaikuttava tuottaja Jukka Siitonen kuvailee vaaliradiota perinteikkääksi mediaksi, jossa ehdolle asettuvilla on halutessaan mahdollisuus saada sanansa sanottua. Radion tarkoitus on houkuttaa kuulijoita musiikilla, jota kuullaan tauottomasti ennen kuin vaaliehdokkaat pääsevät ääneen. Ehdokkaille tullaan tarjoamaan kolmen minuutin pituista blokkia, jossa ehdokas saa sanoa sanottavansa mahdollisimman puoleensa tempaavasti.

– Helsingin vaalipiirissä on valtavasti kansanedustajaehdokkaita, joita tulemme lähestymään tarjoamalla radioaikaa veloituksetta. Tarkoitus on antaa kaikille pienen vaalirahoituksen ehdokkaille sanansijaa tasapuolisesti puoluerajoista välittämättä. Tuskinpa kanavalla tullaan kuulemaan niitä, joilla on iso vaalibudjetti, eikä varmaan yksikään ministeri ole meillä äänessä. Meidän ehdokkaat ovat niitä, jotka tuskin pääsisivät esimerkiksi Ylen vaalitentteihin, Siitonen kuvailee.

Vaikka vaaliradiossa onkin kyse vaalipuheista ja politiikasta, on kanava Siitosen mukaan toteutettu huumorinpilke silmäkulmassa.

– Tällainen projekti piti toteuttaa jo ennen viime vaaleja, mutta se jäi tekemättä. Tämä on tällainen vasemmalla kädellä rennosti toteutettu radiokanava, Siitonen huomauttaa.

Livechat.fi-radiokanavalle mukaan tulevien ehdokkaiden puheet tallennetaan etukäteen, mutta kanavan tavoitteena on tehdä myös suora nuorten ehdokkaiden vaalikeskustelu juuri ennen vaaleja.

– Haluamme olla mahdollisimman paljon muuta kuin mitä some on, sillä radio on vanhimpia vaikutuskanavia. Siksi meillä ei ole käytössä sosiaalisen median palveluja tai edes nettiradiota, vain FM-taajuus, Siitonen painottaa.

Radiokanavan lupayhtiö Fiamax tuottaa aikuisviihdepalveluja ja aikusviihdetelevisiokanavaa sekä chat-palveluja. Yhtiöllä ei ole aiemmin ollut radiotoimintaa.

Mediamonitori

Aseman RDS-tiedot:

PS LIVECHAT
PI 60BC
AF 90.3
RT Livechat.fi – aikuisten kohtauspaikka
   

(Tiedot kerännyt JTK)

Artikkelia muokattu 19.1.2018 klo 18.30: Lisätty RDS-taulukko.

Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radiot 2019