Ålands Radio hiljeni polttoaineen loppumiseen myrskyn keskellä

kirjoittanut

kategoriassa

Varavirtageneraattorin polttoaineen loppuminen hiljensi Ahvenanmaan julkisen palvelun yleisradioyhtiön Ålands Radion koko Ahvenanmaan alueella kuuluvat ULA-lähetykset varhain keskiviikkoaamuna. Lähetykset katkesivat aamukuuden jälkeen ja palasivat vasta kolmen tunnin odottelun jälkeen puoli kymmenen aikaan. Sähköt katkesivat Smedsbölen radio- ja tv-asemalla poikkeuksellisen rajun talvimyrskyn seurauksena. Sähköt olivat poikki suuresta osasta Ahvenanmaata.

Lähetinaseman varageneraattori käynnistyi puolenyön aikaan, mutta polttoaine loppui jo aamulla, koska polttoainesäiliön mittari näytti väärää lukemaa. Varageneraattori sai polttoainetäydennystä vasta aamupäivällä, jolloin lähetykset pääsivät alkamaan uudelleen.

– Säiliötä ei täytetty ennen myrskyä, koska säiliön mittari näytti, että meillä on 1200 litraa diesliä, kertoi Ålands Radio & TV:n tekninen päällikkö Alexander Lindberg iltapäivällä ÅRTV:n nettisivuilla.

Ålands Radio pystyi huolehtimaan viranomaistiedotteiden välittämisestä ainoastaan nettiradiossa ja internetsivuilla. Viranomaistiedotteita luettiin myös paikallisradio Steel FM:n taajuudella, mutta aseman kuuluvuus ei ulotu Ahvenanmaan pohjoisosiin. Steel FM:n lähetin on Maarianhaminassa.

Smedsbölen radio- ja tv-aseman kautta välitetään myös Yle Radio Suomen ja Yle Vegan lähetyksiä sekä Suomen ja Ruotsin tv-kanavia. Osa tv-lähetyksistä oli edelleen pois päältä keskiviikkoiltana ja osassa lähetyksiä oli häiriöitä. Radiolähetykset toimivat normaalisti.

Sekä Ålands Radio että Steel FM välittävät viranomaistiedotteita normaalia pidemmissä lähetyksissä keskiviikkoiltana.

Mediamonitori – Hbl, ÅRTV

{jcomments off}