Viestintävirasto sallii radiokaupan Joensuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Sanomalehti Karjalainen ostaa Joensuun paikallisradiot

Viestintävirasto ei peruuta Joensuun paikallisradioiden toimilupia, vaikka niitä pyörittävän Oy Najaros Ab:n ja Sanomalehti Karjalainen Oy:n radioliiketoimintakauppa toteutuu. Viestintävirasto on tehnyt ennakkopäätöksen tomiluvan siirtymistä koskevassa asiassa. Viime perjantaina päivätyn ennakkopäätöksen mukaan paikallisradioden toimiluvat pysyvät voimassa, vaikka määräysvalta radioyhtiössä muuttuu. Kaupan myötä Oy Najaros Ab ei enää jatka radioliiketoimintaa, vaan sen tuotantolaitteet, sopimukset ja oikeudet siirtyvät esisopimuksella uudelle omistajalle.

Oy Najaros Ab tuottaa Pohjois-Karjalassa Iskelmä Rexiä ja Radio City Joensuuta. Viestintäviraston mukaan ohjelmistoluvat voidaan siirtää Sanomalehti Karjalainen Oy:lle, koska yhtiö on vakavarainen ja kykenevä jatkamaan radiotomintaa. Lisäksi yhtiö on ilmoittanut Viestintävirastolle jatkavansa lähetystoimintaa katkoksitta.

Sanomalehti Karjalainen Oy on osa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernia. Konserniin kuuluu lisäksi muun muassa paikallislehtiä kustantavia yhtiöitä sekä painotoimintaa harjoittavat PunaMusta Oy ja Suomen Yliopistopaino Oy. Yhtiö on hakemassa kahta ohjelmistolupaa Joensuuhun ja yhtä Pohjois-Savoon vuonna 2020 alkavalle toimilupakaudelle.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Aiheesta muualla: Ennakkopäätös määräysvallan muutoksen vaikutuksesta toimilupaan ja Karjalaisen uutinen 28.8.2018.


Uutista päivitetty 28.8.2018 klo 16.35: Lisätty alaotsikko ja päivitetty jutun aikamuotoja.

{jcomments on}