Radio Sputnik ja Spirit FM keskeyttäneet lähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Venäjänkielinen Radio Sputnik ja pääasiassa englanninkielistä ohjelmaa lähettänyt Spirit FM ovat keskeyttäneet lähetykset tällä viikolla. Radiokanavien lähettimet ovat päällä, mutta lähetystä niiltä tai nettistriimeistä ei kuulu. Radiokanavien omistaja Radio Satellite Finland Oy ei ole kommentoinut asiaa toistaiseksi. Viestintävirastosta kerrotaan, että radioyhtiö ei ole ilmoittanut mahdollisesta tauosta ohjelmatoiminnassa tai lähetysten päättymisestä kokonaan.

Radiokanavilla on lain mukaan mahdollisuus keskeyttää ohjelmatoiminta 30 päivän ajaksi ilman erillistä ilmoitusta toimilupaviranomaisille. Radiolupa on voimassa, kunnes yhtiö pyytää sen peruuttamista tai Viestintävirasto katsoo lähetystoiminnan päättyneen yli kuukauden kestäneen lähetystauon seurauksena.

Viestintäviraston kiinteät radioverkot -ryhmän päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen kommentoi Mediamonitorille, että Viestintävirastoon ei ole tullut ilmoitusta radioluvasta luopumisesta. Sen sijaan virastoon on tullut hakemus määräysvallan muutoksesta radioyhtiössä, mutta sitä ei ole vielä käsitelty.

– Hakemus määräysvallan muutoksesta on uusi asia, emmekö kommentoi sen sisältöä tässä vaiheessa, Juurakko-Lehikoinen täsmentää.

Mediamonitori ei ole tavoittanut Radio Satellite Finlandin edustajia kommentoimaan asiaa.

Radio Sputnik on vuonna 1999 lähetykset aloittanut venäjänkielinen kaupallinen radiokanava. Se on kuulunut pääkaupunkiseudulla, Porvoossa, Kotkassa ja Lappeenrannassa. Samalla omistajalla eli Radio Satellite Finland Oy:llä on myös toinen kanava Spirit FM. Se on lähettänyt Helsingissä ja Turussa. Spirit FM:ltä on viime kuukausina kuultu lähinnä tauotonta musiikkia, sillä aseman juonnetut ohjelmat on vähitellen lopetettu.

Radio Satellite Finlandin kanavien vaikenemisesta perjantai-iltapäivänä raportoineen Iltalehden mukaan radioyhtiön tappio on lisääntynyt rajusti neljän viimeisen vuoden aikana. Viime heinäkuussa tappiota oli jo yli 850 000 euroa.

Mediamonitori