Paikallisradiotoiminta kiinnostaa kaakosta Kittilään

kirjoittanut

kategoriassa

Paikallisradiotoiminta on saamassa lisää puhtia Suomessa uusien radioasemien ja radiosuunnitelmien myötä. Pisimmälle on ehtinyt lappeenrantalainen Radio Saimaa, joka on toiminut parin kuukauden ajan nettiradiona. Radio Saimaan ohella nettiradiona on aloittanut Kaakkois-Suomen asioihin paneutuva Radio Kaakko. Länsi-Lapin Kittilässä on puolestaan herännyt eloon ajatus omasta paikallisradiosta.

Radio Saimaa lähettää ohjelmaa toistaiseksi vain arkisin kello 8-16. Juonnettu ohjelmisto sisältää ajankohtaisia aiheita, studiovieraita ja kuuntelijoiden musiikkitoiveita. Kanava tarjoaa myös podcasteja sekä blogikirjoituksia nettisivuillaan.

Toinen ääneen ehtinyt paikallinen radio on toistaiseksi vain netissä lähettävä Radio Kaakko. Sen taustalla ovat radioalan konkarit Jalle Niemelä ja Jami Kananen. Radio Kaakko avaa ULA-lähetykset Kotkassa ja Kouvolassa juhannuksen aikaan. Kolmen kuukauden pituisen lähetysluvan aikana kanava testaa, miten paljon kysyntää paikallisradiolla olisi Kaakkois-Suomessa.

Radio Kaakon taustayhtiö Yammie’s Production Oy on jättänyt tulevaa toimilupakierrosta koskevat lausunnot liikenne- ja viestintäministeriöön sekä Viestintävirastoon. Radioluvista vuonna 2020 alkavalle toimilupakaudelle pyritään päättämään viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Yle uutisoi vapunaattona Kittilän kunnanvaltuustoon tuodusta aloitteesta, jossa esitetään paikallisradion perustamista Kittilään. Aloitteen takana on 17 edustajaa eri valtuustoryhmistä. Kittilän paikallisradion malliksi kelpaisi valtuutettujen mielestä esimerkiksi Inarissa toimiva Radio Inari.

Kittilän Kuntalaislistan valtuutettu Akseli Erkkilä kertoo Ylen sivuilla, että valtuustoaloite on ensimmäinen askel paikallisradion perustamisessa, eikä mitään toimintamallia ole vielä valittu. Aloitteessa mainitaan Erkkilän mukaan, että radioaseman pitäisi edistää kittiläläistä kulttuuria ja sivistystä.

Mediamonitori