Eurosportille ja TV5:lle television ohjelmistolupa VHF-verkkoon

kirjoittanut

kategoriassa

Discovery-konsernin omistama maksullinen urheilukanava Eurosport  ja maksuton yleiskanava TV5 ovat saaneet Viestintävirastolta ohjelmistoluvan HD-kanaville DNA:n ylläpitämään VHF-lähetysverkkoon. Eurosport HD 1  ja TV5 HD voivat uusien lupien mukaisesti lähettää VHF B- ja VHF A -kanavanipuissa 10.1.2027 saakka jatkuvilla ohjelmistoluvilla. Discovery Networks Finland ja Discoveryyn kuuluva Eurosport SAS olivat jättänyt lupahakemuksen Viestintävirastoon helmi-maaliskuussa. Viestintävirasto julisti ohjelmistoluvat haettaviksi lähetysverkon vapaana olevaan kapasiteettiin maaliskuussa.

Viestintävirasto kertoo lupapäätöksessään, että Eurosport on ilmoittanut lähettävänsä kanavanipussa T2-tekniikalla ja HD-laatuisena. DNA:n verkossa Eurosport HD 1 näkyy kanavapaikalla 41. Eurosport 1 lähettää myös Digitan lähetysverkossa, jossa se näkyy SD-laatuisena kanavapaikalla 45.

TV5 HD jatkaa pienen tauon jälkeen lähetyksiä DNA:N verkossa kanavapaikalla 27, jossa kanava toimi aiemmin tänä vuonna lyhytaikaisella luvalla. Digitan UHF-verkossa TV5:n SD-laatuinen kanava näkyy kanavapaikalla 7 kanavanipussa C.

Viestintävirastoon saapui määräaikaan 15.4.2018 mennessä kaikkiaan neljä ohjelmistolupahakemusta, joista kolme oli VHF-taajuuksille ja yksi UHF-taajuuksille. Koska lähetyskapasiteettia oli riittävästi kaikille hakijoille, oli päätösvalta luvista Viestintävirastolla. Muussa tapauksessa luvista olisi päättänyt valtioneuvosto.

Suomessa siirrytään 31.3.2020 mennessä käyttämään antenniverkon lähetyksissä DVB-T2-lähetystekniikkaa. Nettipalvelussa Toimiikotelkkarini2020.fi voi tarkistaa, toimiiko oma vastaanotin uudella lähetystekniikalla.

Mediamonitori – Viestintävirasto

Muualla Mediamonitorissa: TV:n kanavapaikat

Uutista päivitetty 26.4.2018 klo 22.25: Lisätty TV5 HD, joka sai ohjelmistoluvan DNA:n verkkoon Eurosportin lisäksi, sekä tv:n toimivuutta testaavan palvelun osoite.