Instanssi-festivaalin tapahtumaradio jo aalloilla Jyväskylässä

kirjoittanut

kategoriassa

Jyväskylässä on aloittanut lähetykset tapahtumaradio Instanssi, joka kuuluu taajuudella 105,4 MHz ja netissä. Radio Instanssi toimii Jyväskylässä järjestettävän digitaalisen tekemisen Instanssi-festivaalin yhteydessä. Festivaali alkaa 1. maaliskuuta, mutta radiolähetyksiä voi kuunnella jo nyt Jyväskylän seudulla.

Tällä viikolla Radio Instassilla kuullaan koemielessä joitakin juonnettuja osuuksia, mutta varsinainen ohjelmisto käynnistyy tapahtuman alkaessa ensi viikon torstaina. Sunnuntaihin 4.3. jatkuvan tapahtuman ohjelmaosuudet radioidaan. Muuna aikana radiokanavalla kuullaan tietokonemusiikkia eri vuosikymmeniltä.

– Soitamme tekijänoikeusjärjestöihin kuulumattomien artistien tuotantoa, pääasiassa demoskeneen liittyvää musiikkia joko erillisistä musiikkikilpailuista tai musiikkia, joka on ollut demojen ääniraitoina. Mukana on myös artisteja tietokonepelimusiikin puolelta ja Instanssi-tapahtumissa aiempina vuosina julkaistua musiikkia, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Joel Lehtonen.

Radio Instassilla tehdään myös tekninen kokeilu, jossa sovelletaan modernia signaaliprosessointia ULA-lähetykseen. IP-pohjainen ohjelmansiirto Jyväskylän Monitoimitalon katolla Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n mastossa olevaan radiolähettimeen kulkee itse rakennetun 5 GHz:n radioverkon kautta. Radiokanavan stereolähetyksen ja RDS-koodauksen muodostamisessa hyödynnetään Stereo Tool -ohjelmistoa perinteisen prosessoinnin sijaan.

Jyväskylän yliopiston ainejärjestö Linkki Jyväskylä järjesti Instanssi-tapahtuman ensi kertaa vuonna 2010.

– Tarkoitus on ensi vuonna tehdä radiotuotantoa enemmän tosissaan, kun on Instanssin 10-vuotisjuhla. Tänä vuonna keräämme kokemuksia, Lehtonen lisää.

Mediamonitori


Muualla Mediamonitorissa: Lyhytaikaiset radioluvat vuonna 2018


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Instanssi-festivaalin tapahtumaradio jo aalloilla Jyväskylässä”

  1. Jos radioasemia kiinnostelee tuo Stereo Tool, niin ottakaa yhteyttä. Minä säädin Radio Instanssin Stereo Toolin ja ensi kesänä SRAL:n kesäleirillä kuultava Radio Hami saa saman käsittelyn. Kyseessä on parasta soundia radioaalloille edullisesti.

  2. [quote name=”Jarkko”]Jos radioasemia kiinnostelee tuo Stereo Tool, niin ottakaa yhteyttä. Minä säädin Radio Instanssin Stereo Toolin ja ensi kesänä SRAL:n kesäleirillä kuultava Radio Hami saa saman käsittelyn. Kyseessä on parasta soundia radioaalloille edullisesti.[/quote]

    Saitteko Stereo Toolin toimimaan JACKin kanssa?