Radio SuomiRockin toimilupaan lisää muutoksia

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on tehnyt lisää muutoksia Radio SuomiRockia pyörittävän Kaimax Median taajuuskokonaisuutta 15 koskevaan ohjelmistolupaan. Viestintävirasto on myöntänyt SuomiRockille luvan käynnistää lähetykset Ypäjällä, vaikka valtioneuvosto antoikin asemalle luvan aloittaa Varsinais-Suomen puolella Loimaalla. Kaimax Media oli hakenut lupaa paikkakunnan muuttamiselle tammikuussa. Viestintävirasto vaihtoi myös SuomiRockin Äänekosken lähettimen taajuuden häiriöriskin takia.

Valtioneuvosto myönsi viime joulukuussa Kaimax Medialle ohjelmistoluvan laajentaa toimintaa Joensuuhun, Kajaaniin, Loimaalle, Mikkeliin ja Pihtiputaalle. Viestintävirasto katsoo 14. helmikuuta antamassaan päätöksessä, että SuomiRockin kuuluvuusalue ei oleellisesti muutu, vaikka Loimaan taajuus 91,0 MHz siirretään Kanta-Hämeen puolelle Ypäjälle. Viestintävirasto ei ole vielä antanut uudelle lähettimelle käyttöönottolupaa, eikä teknistä lupaa ole vielä muillakaan uusilla taajuuksilla Pihtipudasta (101,3 MHz) lukuun ottamatta.

Tammikuussa kerrottiin, että toinen SuomiRockin Jyväskylän taajuuksista (96,8 MHz) siirretään Äänekoskelle, jossa asemalla ei ole ollut omaa taajuutta. Viesintävirasto päivitti 14.2. myös Äänekoskelle uuden taajuuden 100,5 MHz, koska Jyväskylän taajuuden käyttäminen Äänekoskella olisi voinut aiheuttaa häiriöitä muulle radioliikenteelle. Aloite taajuuden vaihtamisesta tuli viranomaisilta ja Kaimax Media suostui muutokseen. Äänekosken uuden taajuuden lähetystehoksi on määritelty teknisessä luvassa 400 wattia.

Kaimax Media on osa Bauer Mediaa, jonka radiokanavia Äänekkoskella ovat KISS ja Radio City Jyväskylä. Ypäjän naapurikunnassa Jokioisissa Bauer Median kanavia ovat Radio Nova, KISS ja Iskelmä Turku.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Juttua päivitetty 15.2.2018 klo 22.10: Tekninen radiolupa myös Pihtiputaan uudella taajuudella.