Antennitelevisiokanavien näkyvyydessä muutoksia toukokuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Television uudet ohjelmistoluvat tulevat voimaan 17. toukokuuta ja vaikuttavat perinteisten antennivälitteisten tv-kanavien lähetystaajuuksiin ja näkyvyysalueisiin. TV-yhtiöt voivat uusien lupaehtojen mukaisesti valita aiempaa vapaammin lähetyskanavanipun ja näkyvyysalueen laajuuden. Osa kotitalouksista joutuu virittämään kanavat uudelleen, ja joidenkin kanavien näkyminen voi kokonaan loppua joillakin alueilla.

Viestintävirasto myönsi tammikuussa kymmenen vuoden pituiset tv-ohjelmistoluvat DNA:n VHF-lähetysverkkoon ja Pohjanmaan alueelliseen tv-verkkoon. Samanaikaisesti valtioneuvosto jakoi luvat Digitan ylläpitämään UHF-lähetysverkkoon. Suurin osa nykyisistä tv-kanavista jatkaa myös alkavalla lupakaudella, mutta niiden näkyvyysalueissa ja kanavanipuissa tapahtuu muutoksia. Antennitalouksissa kanavapaikat pitää hakea uudelleen, mikäli vastaanottimet eivät päivitä muutoksia automaattisesti.

TV-kanavien näkyvyysalueiden laajuus ja kanavanippu ovat olleet aiemmissa toimiluvissa tarkoin määriteltyjä, joten näkyvyysalueen muutokset on pitänyt hyväksyä lupaviranomaisilla. Väljemmät lupaehdot koskevat sekä maksuttomia että maksullisia tv-kanavia. TV-yhtiöt tiedottavat uusien kanavien aloitusajankohdista, kerrotaan Digitan sivuilla.

Mediamonitori – Viestintävirasto, Digita