Pispalan Radiosta eri ohjelmaa ulalle ja keskiaalloille

kirjoittanut

kategoriassa

Tamperelainen Pispalan Radio aloittaa kahden eri ohjelmakanavan lähetykset ja kokeilee myös lyhytaaltolähetyksiä maaliskuussa. Pispalan Radiolla on ohjelmistolupa ULA-taajuudelle 99,5 MHz ja keskiaaltotaajuudelle 729 kHz. Radioasema on lähettänyt tähän mennessä samaa ohjelmaa molemmilla taajuuksilla.

Pispalan Radioyhdistyksestä kerrotaan, että ulalla lähetetään uudempaa musiikkia käsitteleviä ohjelmia ja keskiaaltotaajuudella sekä nettiradiossa vanhempaa musiikkia. Samalla toimiluvalla voi lähettää taajuuskohtaista lähetystä muutamia tunteja vuorokaudessa. Jako kahteen ohjelmaan pyritään toteuttamaan maaliskuun aikana.

Sen sijaan jo maaliskuun alkupuolella Pispalan Radiota voi kuunnella lyhytaaltotaajuudella 3960 KHz, jossa asemakutsu on 3ABU Tampere. Lyhytaaltolähetin on Hämeenkyrössä, kun taas Pispalan Radion lähettimet ja antennit sijaitsevat Tampereella. Lyhytaaltolähetyksiä yhdistys voi lähettää kolmen kuukauden ajan. Lupa tulee voimaan lauantaina 4. maaliskuuta.

Pispalan Radio aloitti lähetykset pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla viime kesänä. Sitä ennen asema oli ehtinyt toimia joitakin kuukausia lyhytaikaisilla luvilla.

Keskiaalloilla Pispalan Radiota on kuultu aina Pohjois-Norjassa ja Suomen Lapissa saakka. Parhaiten lähetys kuuluu Tampereella ja sen lähikunnissa.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Pispalan Radiosta eri ohjelmaa ulalle ja keskiaalloille”

  1. 😆 Onko Pispalan Radio hyvä radioasema.Tuleeko sieltä hyvää menevää musiikkia.