Pääkaupungin tilapäistaajuuksilla riittää vilinää

kirjoittanut

kategoriassa

Pääkaupunkiseudun ULA-taajuksilla radioasemat vaihtuvat tiuhaan tämän kevään aikana. Tilapäiseen radiotoimintaan tarkoitettuja, enintään kolme kuukautta voimassa olevia radiolupia hyödyntää puolenkymmentä asemaa, jotka joutuvat risteilemään taajuudelta toiselle. Tilanne taajuksilla selkeytyy sen jälkeen, kun koulutus- ja opetustarkoitukseen varatut taajuudet 105,8 MHz ja 107,4 MHz vapautuvat kesän kynnyksellä. Keväällä taajuuksilla lähettävät oppilaitosradiot Trombit ja Kaupunkiradio.

Helmikuussa taajuudelle 93,6 MHz palannut Kiekkoradio lähettää 12.5. saakka, jonka jälkeen taajuus siirtyy vironkielisen Finest Plus FM:n käyttöön. Finest Plus lähettää 8.4.-12.5. taajuudella 92,2 MHz. Sisarkanava Finest Radio kuuluu 2. huhtikuuta saakka taajuudella 105,0 MHz.

Taajuudella 102,0 MHz lähettävän Saaristoradion lupa päättyy 9. huhtikuuta. Viestintäviraston tiedoista selviää, että Golden Classics Oy:n Merirosvoradio lähettää 10.4. alkaen taajuudella 91,4 MHz. Toistaiseksi ei ole vahvistettua tietoa siitä, että asema olisi suora jatkumo Saaristoradiolle.

Saaristoradion jälkeen taajuuden 102,0 MHz ottaa haltuunsa vantaalainen Roll FM, joka on ollut viimeksi äänessä radiotaajuuksilla viime syksynä.

Radio Patmos on lähettänyt Helsingissä maaliskuun alusta alkaen taajuudella 92,2 MHz. 8.huhtikuuta aseman taajuudeksi vaihtuu 105,8 MHz. Patmoksen lupa on voimassa toukokuun loppuun. Tampereen seudulla Patmos kuuluu toukokuun loppuun asti taajuudella 106,4 MHz.

Mediamonitori

Lisää aiheesta: Lyhytaikaiset radiot 2017


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Pääkaupungin tilapäistaajuuksilla riittää vilinää”

  1. Niin riittää koska Pasiradiollakin on väliaikainen toimilupa. 😀

  2. Per Saukko avatar
    Per Saukko

    Radio Patmos kuuluu erittäin huonosti pienellä lähetysteholla tuossa 92,2MHz Itä-Helsingissä. Viereisten taajuuksien asemat yrittää jyrätä.