Työryhmä setvimään kaapelikanavakiistaa

kirjoittanut

kategoriassa

Kaupallisten tv-kanavien jakelemisesta kaapeliverkossa syntynyt kiista ei katkaise eräiden tv-kanavien kaapelinäkyvyyttä. Osa MTV:n ja Nelosen kanavista olisi pimentynyt maaliskuun alussa Soneran ja DNA:n verkoissa. Elisan ja tv-yhtiöiden sopimus olisi jatkunut muutamia viikkoja pidempään. Opetus- ja kulttuuriminisriön asettaman työryhmän pitäisi syyskuun loppuun mennessä löytää yhteisymmärrys, jolla kanavien jakelua koskeva tekijänoikeuskiista ratkeaisi. Työryhmässä ovat mukana televisioyhtiöt, kaapelitelevisio-operaattorit ja televisio-ohjelmien oikeudenhaltijoita edustavat järjestöt.

Nelosen kanavista pimennysuhan alla olivat Jim, Liv ja Hero sekä MTV:n kanavista Ava ja ainakin Elisan verkossa myös Sub. Nyt kanavien jakelu jatkuu toistaiseksi myös 1.3. jälkeen.

Kiista syntyi, koska tekijänoikeusjärjestöt vaativat kaapelijakelussa olevien kanavien sisällöstä lisämaksua. Tähän eivät kaapelioperaattorit ja tv-yhtiöt suostuneet.

Suomessa on yli 1,5 miljoonaa kaapelitaloutta.

Mediamonitori – OKM, HS, Yle

{jcomments off}