Saaristoradion toiveissa pitkäaikainen ohjelmistolupa

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingissä tammikuussa FM-lähetykset aloittanut mereen ja saaristoon keskittyvä radiokanava on vaihtanut nimeään maanantaina. Aiemmin PirateRadio-nimisenä toiminut asema jatkaa lähetyksiä Saaristoradiona. Kanavan omistajan mukaan tavoitteena on pitkäaikainen ohjelmistolupa, mutta ainakin toistaiseksi aseman on tyytyminen lyhytaikaisiin lähetyslupiin.

Saaristoradion omistajan Saaristomedia Oy:n toimitusjohtaja Tom Kaisla kertoo, että radiokanavan todellinen H-hetki on ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävät venemessut, jossa Saaristoradio näkyy ja kuuluu. Suoraa lähetystä tullaan kuulemaan koko messujen ajan.

Saaristomedia aloitti PirateRadion nettilähetykset jo viime syksynä, ja 10. tammikuuta alkoi lähetys kuulua taajuudella 102,0 MHz. Saaristoradion nykyinen lupa on voimassa 10. huhtikuuta asti jonka jälkeen pyritään saamaan jatkoa aikaan toisilla taajuuksilla. Kaisla myöntää, että taajuuden vaihtaminen ei toimintaa helpota mutta niillä on mentävä mitä saadaan.

– Tahtotilana on kuulua Kotkasta Maarianhaminaan nettiradion lisäksi FM-taajuksilla, sillä kohdealuetta ovat rannikko ja meri, Kaisla sanoo.

Hän näkee, että Saaristoradiolla on erityiskohderyhmä, jolle ei ole omaa radiokanavaa. Suomenlahden rannikkoalueiden ja saaristojen kattaminen vaatii kuitenkin useamman lähettimen käyttämistä. Tästä syystä Kaisla peräänkuuluttaa toimiluvista päättäviltä viranomaisilta tarpeeksi tehokkaiden taajuuksien saamista haettaviksi.

– Olemme keskustelleet viranomaisten kanssa taajuuksista, mutta suurimmilla paikkakunnilla tolpat taitavat olla aika täynnä, Kaisla muotoilee.

Viestintävirastosta kerrottiin Mediamonitorille tammikuussa, että uusi lupakierros käynnistyy, kunhan Viestintäviraston ja liikenne- ja viestintäministeriön aikataulut saadaan sovitettua yhteen. Viime marraskuussa päivitetyssä radiotaajuuksien käytöstä annetussa määräyksessä on vain muutamia vapaita taajuuksia Suomenlahden rannikkoalueella.

Mediamonitori


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Saaristoradion toiveissa pitkäaikainen ohjelmistolupa”

 1. Matti Mutka avatar
  Matti Mutka

  Näin pääkaupunkiseudun radio tarjontaa paljon kuuntelevana todettava ettei taida olla tarvetta tuolle asemalle tuon tyyppisiä jukebokseja jo on. Toiminut noin vähän aikaakin, että voi olla jo toimintaloppunut kun taas lupia jaossa.

 2. Tosi on Matti. Radio Suomi Rock- ketju on turhasta turhin. Yksi viikko kuuntelua riitti minulle. Samoja kuvioita kehittelee Stadin 102,0 MHz aaltojen uusin viritys. Sekoitetaan muutaman radiokanavan musiikkia kanavalle ja sama höpinä juontajilla eetterissä. Stadissa on tilaa ja kiinnostusta 50-60-70 lukujen erikoisradiolle, Saaristomedia Oy:lle tiedoksi.

 3. Jukka Heikki avatar
  Jukka Heikki

  Kyllä Marko. Riippuen hieman minkälainen tuo erikoisradio olisi. Ainakaan nämä ns. pääasiassa amerikkalaista nk. oldies musiikkia yksinomaan soittavat jukeboksi asemat eivät ole oikein suomessa toimineet.

 4. Loistava että on kanava jossa otetaan merellinen tulokulma huomioon! Tätä on odotettu että saa kuulla merisäänkin aamuisin ja päivisin. Merihenkisiä ihmisiä riittää täällä rannikolla joten kuuntelijoitakin on, mukava oli kuulla myös että kanavalla vilahtelee Ruotsinkielikin.