SCM perustamassa kristillistä puheradiota

kirjoittanut

kategoriassa

Riihimäellä toimiva Scandinavian Christian Mission SCM ry kaavailee Suomen ensimmäisen kristillisen puheradion perustamista. SCM Radio -nimellä kolmen kuukauden pituisilla radioluvilla lähettävä asema on aiemmin soittanut pääasiassa gospelia ja välittänyt yksittäisiä puheohjelmia, mutta yhdistyksen haaveena on lisätä puheohjelman määrää merkittävästi. SCM Radion uusi lyhytaikainen radiolupa tulee voimaan keskiviikkona. Se on voimassa huhtikuun loppuun.

SCM Radio lähettää Riihimäellä taajuudella 100,8 MHz ja netissä. Kokoaikainen puheradio ei vielä toteudu, mutta tavoitteena on, että noin 50 prosenttia ohjelmavirrasta olisi puhetta. Jatkossa toiminnan kehittyessä ohjelmanteossa voisi olla mukana jokin isompi kristillinen toimija, yhdistyksessä kaavaillaan.

Ajatus kristillisen puheradion perustamisesta heräsi jo viime syksynä.

– Toimimme yhteiskristillisesti, joten puhujia ja puheita käytämme kirkkokunnasta toiseen. Emme asetu tukemaan mitään suuntausta erityisesti. Pyrimme kaikessa toiminnassa olemaan niin sanotusti sillanrakentajia ja avartamaan ihmisten käsitystä kristillisyydestä. Homman ei tarvitse olla niin ”tiukkapipoista”, kuten helposti käsitykseksi voi tulla, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Mika Koivuniemi.

SCM Radion ohella Riihimäen keskustan studiossa tuotetaan hengellisiä ohjelmia Järviradiolle.

Mediamonitori