Televisio- ja radiotaajuuksien käyttösuunnitelmaa päivitetään

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto pyytää jälleen radio- ja tv-toimilupien haltijoilta ja muilta alan yrityksiltä lausuntoja televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä. Tällä viikolla julkaistu luonnos korvaa aikanaan aiemman määräyksen taajuuksien käytöstä. Yhtiöillä ja yhteisöillä on 16. marraskuuta saakka aikaa jättää lausunto luonnoksesta.

Televisio- ja radiotaajuuksia säätelevää määräystä päivitetään vuosittain siten, että uudet käyttöön otetut taajuudet on lisätty uuteen määräykseen. Luonnoksessa on mukana myös luettelo vapaana olevista taajuuksista, joita voidaan myöhemmin julistaa haettaviksi.

Tuoreimmassa luonnoksessa on joitakin muutoksia edelliseen määräykseen verrattuna. Lähetinpaikkakuntien muutoksia on tullut Iskelmä Satakunnan taajuuteen 105,1 MHz ja Aito Kajaus Turun taajuuteen 101,0 MHz. Iskelmän lähetin on siirretty jo aiemmin tänä vuonna Eurajoelta Raumalle. Lähetykset aloittavan Aito Kajauksen lähetinpaikka on vaihtunut Turusta Kaarinaan. Myös Radio Sandelsin lähetinpaikkakuntatiedot on pävitetty Keski-Savon taajuuden osalta. Varkauden seudun lähetinpaikkakunta on Leppävirta.

Viime vuoden lupakierroksella lisätaajuuksia saaneet Radio Nova (Mäntsälä), Sea FM (Raahe) ja Love FM (Jyväskylä, Kuopio ja Oulu) ovat luopuneet taajuuksista, joten ne on lisätty Viestintäviraston luonnoksessa vapaana olevien taajuuksien osioon. Myös Radio Nostalgialle myönnetyt uudet taajuudet on siirretty tähän osioon. Viestintävirasto julistaa ohjelmistotoimiluvat tarvittaessa haettaviksi kyseessä oleville vapaille taajuuksille tai kokonaisuuksille.

Koulutus- ja opetuskäyttöön tarkoitettuja Helsingin taajuuksia on muutettu siten, että taajuuden 93,6 MHz tilalle on tullut taajuus 105,8 MHz.

Mediamonitori – Viestintävirasto