Yle kehittää Areenaa ja yhdistää kaksi tv-kanavaa

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen hallintoneuvosto on hyväksynyt suunnitelman Ylen tv-kanavien uudistuksesta ja yhtiön verkkopalvelu Yle Areenan kehittämisestä. Päätös uudistuksesta tehtiin ennakkoarvoinnin jälkeen. Yle Areenan tarjontaa tullaan monipuolistamaan lähivuosina, samalla palvelun sisällön määrä kasvaa merkittävästi. Sisältöjä on tarjolla nykyistä enemmän sekä ruotsiksi että suomeksi. Uudistuksen myötä Yle Teeman ja Yle Femin sisällöt löytyvät paremmin verkkopalvelusta.

Perinteisen television puolella Yle jakaa Yle Teeman ja Yle Femin ohjelma-ajat. Molempien ohjelmistoille annetaan vakituiset lähetysajat. Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä uskoo, että tulevat muutokset eivät ole katsojan kannalta kovin suuria. Suurimpana muutoksena Kivelä mainitsee SVT Worldin ohjelmien poistumisen Yle Fem -kanavan myöhäisillasta.

TV1 säilyy uutis- ja ajankohtaiskanavana, ja kanavalla pysyvät myös asiaohjelmat. Yle TV2:n sisällössä korostuvat nykyistä enemmän tapahtumallisuus, elämyksellisyys sekä suorat lähetykset.

– Femin ja Teeman yhdistyminen vähentää uusintojen määrää, mutta Yle Areenan mahdollisuuksia aiotaan hyödyntää tehokkaammin, Kivelä lupaa.

Uuden ohjelmiston suunnittelu aloitetaan heti ja uusi kanava aloittaa keväällä 2017. Tarkempi aikataulu kerrotaan myöhemmin.

Yleltä edellytetään vielä lisäselvitystä vähemmistöjen ja erityisryhmien tarpeiden huomioimisen osalta tv-kanavilla ja Areenassa. Yhtiö selvittää myös Areenan sisältöjen nykyistä laajempaan avaamiseen liittyvät oikeudelliset kysymykst ja mahdolliset tekniset rajoitteet.

Mediamonitori – Yle