Kevyt Kanavan Aito-radioasemat aloittavat lähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Mediakonserni Kevyt Kanava Oy irtautuu yhteistyöstä Bauer Median kanssa ja nimeää neljä radiokanavaansa uudelleen syyskuun alussa. Suomen kolmanneksi suurimman kaupallisen radiokonsernin radiot saavat torstaina 1. syyskuuta etunimen Aito. Uusia asemia ovat Aito Iskelmä, Aito Kajaus ja Aito Hitti. TV-verkossa lähettävän kanavan nimeksi tulee Aito Iskelmä Harju & Pöntinen.

Kevyt Kanava ryhmittelee kanavat uudelleen niin, että Aito Iskelmä toimii Etelä-Pohjanmaan alueella nimellä Aito Iskelmä Pohjanmaa ja Vaasan seudulla sekä Keski-Pohjanmaalla nimellä Aito Iskelmä Botnia. Pohjois-Savossa toimintaan nimellä Aito Iskelmä Oikea Asema ja Etelä-Savossa asema on Aito Iskelmä Etelä-Savo. Ohjelmaformaatti pysyy lähes samanlaisena kuin väistyvällä Iskelmällä.

Radio Cityn tilalle yhtiö luo Aito Hitti -aseman, jonka alueellisia nimiä ovat Aito Hitti Pohjanmaa, Aito Hitti Botnia, Aito Hitti Kainuu (entinen Radio 888), Aito Hitti Oikea Asema (Pohjois-Savossa) ja Aito Hitti Etelä-Savo. Kanavan musiikkiprofiilia muokataan siten, että raskain rock pudotetaan pois ja hittimusiikin osuutta lisätään.

Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa lähettävän Radio Kajauksen ohjelmisto pysyy nykyisellään, mutta nimeä muokataan. Tämän vuoden aikana voimakkaasti laajentunut radiokanava toimii jatkossa alueellisillä nimillä Aito Kajaus Pohjoinen, Aito Kajaus Oulu (entinen Iskelmätoive Oulu), Aito Kajaus Länsi, Aito Kajaus Oikea Asema, Aito Kajaus Etelä-Savo, Aito Kajaus Kaakko ja Aito Kajaus Joensuu. Pohjoisen Kajaukseen kuuluvat nykyisen Radio Kajauksen taajuudet Iisalmea lukuun ottamatta, sillä Iisalmen taajuus siirtyy osaksi Pohjois-Savon Kajausta. Kaakon Kajauksen muodostavat Kotkan, Kouvolan ja Lappeenrannan uudet lähettimet. Läntinen Kajaus muodostuu radioverkosta, jossa ovat mukana Etelä-Pohjanmaan, Vaasan ja Porin sekä myöhemmin aloittavat Kankaanpään ja Turun lähettimet.

Lisää potkua mainosmyyntiin

Irtautuminen yhteistyöstä Bauer Median kanssa merkitsee Kevyt Kanavan oman ohjelmatuotannon määrän kasvua. Kevyt Kanava on välittänyt Bauerin Iskelmän ja Radio Cityn lähetyksiä Etelä- ja Pohjois-Savossa ja Pohjanmaan maakunnissa. Kanavat ovat lähettäneet valtakunnallista ja alueellista ohjelmaa sekä mainoksia. Jatkossa kaikki lähetykset tehdään konsernin omissa studioissa, jotka tuottavat myös alueellisia ohjelmia.

– Ohjelmayhteistyön alettua ketjujen kanssa joitakin vuosia sitten yleisin meille esitetty toive on ollut lisätä alueellista ohjelmistoa. Olemme siksi tehneet omaa tuotantoa joissakin Iskelmä-radioissakin jopa yli puolet päivän ohjelmistosta. Nyt pystymme vastaamaan eri alueidemme toiveisiin paremmin, kommentoi Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju.

Valtakunnallisten radioketjujen mainoskatkoilla on ollut rajallisesti tilaa Kevyt Kanavan omalle mainosmyynnille, joten irtautuminen yhteistyöstä antaa tilaa yhtiön mainosmyynnin kehittymiselle.

– Se lisää kaupallisia mahdollisuuksia ja helpottaa mainostilannetta niissä radioissamme, joissa mainosaika on ollut aika ajoin loppuun myytynä. Nyt lisäämme myyntiresurssejamme valtakunnalliseen myyntiin. Olemme rakentaneet erilaisia alueellisia ja valtakunnallisia paketteja ja kun lähdemme sille markkinalle haastajina, niin hinnoittelu on tietysti sen mukainen, jatkaa Harju.

Iskelmä-nimi perua 1990-luvulta

Hannu Harjun mukaan Aito-nimi viittaa ajanjaksoon, jolloin yhtiö otti ensimmäisen kerran käyttöön Iskelmä-nimen paikallisradiossaan. Kyseessä oli lapualaisen Simpsiö 96,9:n nimeäminen Iskelmä 969:ksi vuonna 1993. Muutamia vuosia myöhemmin Kevyt Kanava käynnisti Iskelmäradio Pohjanmaan lähetykset. Yhteistyö silloisen SBS:n Iskelmän kanssa alkoi vuonna 2008.

Viime vuonna Kevyt Kanava hankki omistukseensa kainuulaisen Radio Kajauksen. Asema sai viime vuoden kesällä rinnalleen rockpainotteisen Radio 888:n, joka on kuulunut kahdella taajuudella Kajaanissa ja Sotkamossa. Viime vuoden lopulla Kevyt Kanavan omistukseen siirtyivät Järvi-Savon Viestinnän radiokanavat Mikkelissä, Juvalla ja Savonlinnassa.

Kevyt Kanava on Hannu ja Tarja Harjun omistama perheyritys. Konserniin kuuluvilla yhtiöillä on ollut takavuosina lukuisia paikallisradioita, kuten Radio Paitapiiska, Radio Seinäjoki ja nuortenkanava Radio On. Ne ovat vuosien kuluessa sulautuneet nykyisiin Etelä-Pohjanmaan radiokanaviin.

Mediamonitori


Kommentit

30 vastausta artikkeliin “Kevyt Kanavan Aito-radioasemat aloittavat lähetykset”

 1. Teukka avatar

  No voi ny kele laittakaa nyt heti radiocityn takasi.

 2. ykstoinenmake avatar
  ykstoinenmake

  Aito Hitti on paremminkin Aito Floppi. City takas. Aivan schaissee sisältöö. Kelle tätä oikein tehdään?

 3. Matti avatar

  En asu kuuluvuusalueella. Mutta kommenttien perusteella täältä ja muualla ilmeisesti parempi pysyä paljon parjatussa Bauer Median ketjussa ellei tarjota ole toimivaa tarkkaan, ennen lähetysten aloitusta, suunniteltua konseptia ja vaihtoehtoa muille alueen radioasemille.

  Taitaa olla historiallinen tapahtuma siitä näkökulmasta, että lienee ensimmäinen kerta Suomen radiokentässä kun irroittaudutaan tällä tavalla radioiden ketjusta? Aiemmin vain kirjoitettiin liittymisestä johonkin radio ketjuun.

 4. Rokkikukko avatar
  Rokkikukko

  Paikallisia mainoksiahan me tosiaan halutaan kuunnella lähes nonstoppina! Tuli niitä Cityllä myös, ihan joka mainoskatkolla. Uuden formaatin takana on ahneus takana; enemmän mainoksia, laimeampi musiikkitarjonta ja luokattoman huonot välispiikit. City takaisin mikäli haluatte että joku kanavaanne kuuntelee.

 5. Jesuis c avatar
  Jesuis c

  Ei mitään rokkia! Suomi on varmaan ainoa maa maailmassa missä jotkut jaksaa kuunnella samoja miutamia rokkikappaleita 30 vuotta putkeen. Eikö kukaan osaisi tuottaa hittiradiota paremmin? Enibodi?

 6. marko avatar

  Nyt se City takas ja äkkiä. Eihän tota nykystä voi kuunnella!! City oli ainoa kanava jota jaksoi kuunnella.

 7. Pekka avatar

  Bauer Median Iskelmä pitäisi saada kuulumaan Iisalmessa.

 8. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  Trollaaminen on näköjään muotia tänä päivänä, pieni lohdutuksen sana: Ruotsissa radiot on huånompia. Miksi Bauer Iisalmeen ?

 9. Aito floppi koko kanava. Miksi meitä Savossa asuvita kiusataan tälläisellä toiminnalla. Kai se pitää ruveta viritteleen autoon sellaiset vehkeet jolla voi kuunnella Radio Cityä neti kautta.

 10. Jomppe avatar

  Trollaaminen? Toki toimiluvanhaltija voi tehdä taajuuksillaan toimilupansa puitteissa mitä haluaa. On kuitenkin turha kieltää, etteikö laajoilla alueilla syyskuun alun muutokset heikentäneet tarjonnan laatua radikaalisti, kun City ja Iskelmä vaihtuivat jäljitelmä-halpistuotteeseen.

  Mihin Komsi viittaat sillä, että Ruåtsissa radiot on huonompia? Että tason laskun pitäisi olla yleisön näkökulmasta ihan okei?

 11. Pasi Kuikka avatar
  Pasi Kuikka

  Voi perkule, mitä ootta menny tekemähä. Nyt se City takaasi tai joutuu oikiasti vaihtaa Novalle 🙁
  Tätä Aito Floppia en kauaa jaksa kuunnella! Kinaret ja kumppanit on ne joiden takia citya kuunnellaan..

 12. Aarto avatar

  Heh! :D. Huvittavaa katsella ja luea, kun pieni porukka trollaa. Luultavasti Bauerin leiristä? Se mitä ihmettelen, etteivät tavalliset kuuntelijat kirjoittelisi tästä aiheesta näin kiihkeästi mediamonitorin sivulle. Ei ole uskottavaa. Muut keskustelupalstat mm. lehtien keskustelupalstoilla näytti hohkaavan tyhjyyttää, joten selvästi asemia ei kaipaa kuultavaksi kuin pieni ja kiihkeä joukko. Hyvä vain, että uudet tuulet puhaltavat. Ei aina sitä yhtä ja samaa, kuten eräs mediatalokin aikanaan itse sanoi…

 13. Aarto avatar

  [quote name=”Pasi Kuikka”]Voi perkule, mitä ootta menny tekemähä. Nyt se City takaasi tai joutuu oikiasti vaihtaa Novalle 🙁
  Tätä Aito Floppia en kauaa jaksa kuunnella! Kinaret ja kumppanit on ne joiden takia citya kuunnellaan..[/quote]

  Melkein kaikki asemat kuuluu jo tässä maassa Bauerille tai Sanomille, joten ihan sama vaikka asemaa vaihdat heidän kannaltaan. He tavoittavat tutkimuksensa mukaan sinutkin viikon ainana.

  Sekin on huvittavaa, kun ihmiset yleensä uhkailevat vaihtaa toiselle radioasemalle, kun tulevat petetyksi. Tämä toinenkin asema on yleensä samaa ketjua, joka ei paljoa jaksa kuuntelijoistaan välittää. Vain se on tärkeää, että hillot saadaan kerättyä tuulipuvuilta pois. Olet tavoitettua yleisöä kanavaasi vaihtamalla ja mainosrahat virtavat veroparatiiseihin jatkossakin. Hieno suunta, että kaikki keskittyy parin käteen.

 14. Markus avatar

  Aito shitti on kuuntelun perusteella semmoista sontaa ettei tarvitse toiste kuunnella. Kiitos kun veitte etelä-savolaisilta pois aidon radio Cityn. Näillä eväillä en usko että kuuntelijoiden määrää tuplataan. Onneksi vielä radio Rock kuuluu

 15. Pasi Kuikka avatar
  Pasi Kuikka

  [quote name=”Aarto”][quote name=”Pasi Kuikka”]Voi perkule, mitä ootta menny tekemähä. Nyt se City takaasi tai joutuu oikiasti vaihtaa Novalle 🙁
  Tätä Aito Floppia en kauaa jaksa kuunnella! Kinaret ja kumppanit on ne joiden takia citya kuunnellaan..[/quote]

  Melkein kaikki asemat kuuluu jo tässä maassa Bauerille tai Sanomille, joten ihan sama vaikka asemaa vaihdat heidän kannaltaan. He tavoittavat tutkimuksensa mukaan sinutkin viikon ainana.

  Sekin on huvittavaa, kun ihmiset yleensä uhkailevat vaihtaa toiselle radioasemalle, kun tulevat petetyksi. Tämä toinenkin asema on yleensä samaa ketjua, joka ei paljoa jaksa kuuntelijoistaan välittää. Vain se on tärkeää, että hillot saadaan kerättyä tuulipuvuilta pois. Olet tavoitettua yleisöä kanavaasi vaihtamalla ja mainosrahat virtavat veroparatiiseihin jatkossakin. Hieno suunta, että kaikki keskittyy parin käteen.[/quote]

  Voi kuule, ei mua kiinnosta pätkääkään kuka omistaa ja kuka rahaa kerää taskuihinsa. JUONTAJAT ne on radion kuuntelun suola ja siinä sivussa hyvä musiikki. Mainokset menee ohi korvien joten se ja sama mitä mainostaa, ja jos liian pitkään mainoksia tulee, niin hetkeksi vaihtuu muu kanava…niin simppeliä.

  Ja sille joka meinaa tätä kirjoittelua trolliksi, sen verran sanon, notta kuuklettamalla tätä ihime ’Aito Hitti’ kanavaa joka ittiään koko ajan mainostaa,,,niin tämä mediamonitori tuli haulla vastaan.!

 16. Jesuis c avatar
  Jesuis c

  [quote name=”Markus”]Aito shitti on kuuntelun perusteella semmoista sontaa ettei tarvitse toiste kuunnella. Kiitos kun veitte etelä-savolaisilta pois aidon radio Cityn. Näillä eväillä en usko että kuuntelijoiden määrää tuplataan. Onneksi vielä radio Rock kuuluu[/quote]

  Vai että aito radio City? Aito radio City kuoli aika pian sen jälkeen, kun se siirtyi 90-luvulla nykyisen Bauerin omistukseen. Sen lisäksi tämä ”aito City” lakkasi toimimasta 2000-luvulla muutamaksi vuodeksi, kun toimilupaa ei uusittu. Silti kehtaavat mainostaa pitkäikäisimmäksi itseään ja ratsastaa eri omistajan brändillä. Bauerissa ei liene ketään alkuperäisestä Citystä. Koekeintaan joku mainosmyyjä, jos ei ole ehtinyt eläköityä.

 17. Aito no jo on nimi valinta, luulisi nyt jotain parempaa keksittävän. Mafia on ollut miten olisi Piraatti vai onko sekin ollut 😉

 18. Jarre avatar

  Boikottiin meni tämä ’hitti’-radio. Näitä humppa-kanavia on suomessa jo tarpeeksi. Onneksi city kuuluu netissä. Autossa valitettavasti pitää nyt valita jokin toinen kanava. Erittäin hienoa toimintaa siellä! Hyvä hyvä

 19. Terppa avatar

  [quote name=”Aarto”]Heh! :D. Huvittavaa katsella ja luea, kun pieni porukka trollaa. Luultavasti Bauerin leiristä? Se mitä ihmettelen, etteivät tavalliset kuuntelijat kirjoittelisi tästä aiheesta näin kiihkeästi mediamonitorin sivulle. Ei ole uskottavaa. Muut keskustelupalstat mm. lehtien keskustelupalstoilla näytti hohkaavan tyhjyyttää, joten selvästi asemia ei kaipaa kuultavaksi kuin pieni ja kiihkeä joukko. Hyvä vain, että uudet tuulet puhaltavat. Ei aina sitä yhtä ja samaa, kuten eräs mediatalokin aikanaan itse sanoi…[/quote]

  IP-tietojen perusteella kommentteja on tullut lukuisista erilaisista osoitteista, joten en usko tähän liittyvän mitään trollausta. Uutinen on huomattu, koska sillä on tilastoissa normaalia enemmän klikkauksia. Viime aikoina vielä suurempaa huomiota on saanut ainoastaan Love FM -uutinen.

  Moderoimme viestejä etukäteen, joten toivomme malttia kommentoijilta. Keskustelu on ollut asiallista, joten kiitos siitä!

  Terveisin,

  Tero Toivonen
  Vastaava tuottaja
  Mediamonitori

 20. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  Joka tapauksessa Radiomedia on jo teettänyt fiinpanelilla hienot kuuntelijaluvut uusille Aito kanaville. Nopeaa toimintaa, nämä perustuvat varmaan yhden päivän otantaan koska näin nopeasti saadaan hyviä kuuntelulukuja kanaville jotka vasta eilen aloittivat. Aito Hittikin on saanut ihan kivasti finnpaneelikuuntelijoita, puhutte te täällä kanavan sisälöstä mitä tahansa. Muistan että LOOP kanavallakin oli mahottoman hienot kuuntelijaluvut heti ekana päivänä radiomedian mediakortissa. Think about it!

 21. Aarto avatar

  [quote name=”Pasi Komsi”]Joka tapauksessa Radiomedia on jo teettänyt fiinpanelilla hienot kuuntelijaluvut uusille Aito kanaville. Nopeaa toimintaa, nämä perustuvat varmaan yhden päivän otantaan koska näin nopeasti saadaan hyviä kuuntelulukuja kanaville jotka vasta eilen aloittivat. Aito Hittikin on saanut ihan kivasti finnpaneelikuuntelijoita, puhutte te täällä kanavan sisälöstä mitä tahansa. Muistan että LOOP kanavallakin oli mahottoman hienot kuuntelijaluvut heti ekana päivänä radiomedian mediakortissa. Think about it![/quote]

  Nuo Aito asemien kuunteluluvut oli laitettu tilastoineen esille jo ainakin päivää ennen aloitusta. Ainoa Aito tutkimus, jonka teettää Radiomedia Finnpanelilla. Rikollisen väärin. Tuskin on muidenkaan asemien luvut kuin ehkä arvauksia kuuntelusuunnista. Finnpanelin virhemarginaali on luokkaa 100 000. Ei mikään pieni luku.

 22. Kipee ukkeli avatar
  Kipee ukkeli

  Yritin hetken kuunnnella tuota p..kaa mutta ei pysty.
  City takaisin, Kinaret, HonkaMikko ja Jete, heidän takiaan cityä kuunnellaan. Nyt vain mainoksia joiden väliin unettavaääninen ”juontaja” spiikkaa kappaleen suppeasta valikoimasta. Tiedoksi mainostajille, en aio kuunnella pätkääkään enää, eikä kukaan kavereistani joiden kanssa olen asiasta jutellut.

 23. Mökkireissulla on tullut molempia ”aitoja” kanavia kuunneltua ihan tutustumismielessä. Ei vakuuta. Musiikki tuntuu olevan vähän mitä sattuu, ilman suurempaa miettimistä pyörimään laitettua ja muu sisältö täysin luokatonta. Mennään siitä mistä aita on matalin.

 24. Aleksi avatar

  Minun mielestäni Anvian, DNA:n, Elisan ja Soneran kaapeliverkkojen kanavalistoissa teksti pitäisi muuttaa muotoon Aito Iskelmä Harju & Pöntinen.

 25. Jan Snåre avatar
  Jan Snåre

  Menitte sitte pilaamaan hyvän radio kanavan. No, pitänee lopettaa radion kuuntelu. Vetäkää ittenne hirteen

 26. Tapani Vieri avatar
  Tapani Vieri

  Raskasta rokkia soittavia kanavia Suomessa on ihan tarpeeksi, esim. Radio Rock on tosi syvältä!

 27. Nyt selvisi miksi city ei kuulu Seinäjoella. Radio Rock on ihan paska ja City oli ainoa kanava jota jaksoi kuunnella töissä 8h ylePuheen lisäksi. Tää uus hitti on täysin amatööritouhua. Radiossa on tärkeintä hyvät toimittajat ja sitten musiikki. Hittipohjanmaan toimittajat pilaa sen totaalisesti. Tapani Vieri, Seinäjoella ei ole muita raskasta rokkia soittavia kanavia kuin Radio Rock..

 28. Paapuli avatar
  Paapuli

  [quote name=”Aarto”]Heh! :D. Huvittavaa katsella ja luea, kun pieni porukka trollaa. Luultavasti Bauerin leiristä? Se mitä ihmettelen, etteivät tavalliset kuuntelijat kirjoittelisi tästä aiheesta näin kiihkeästi mediamonitorin sivulle. Ei ole uskottavaa. Muut keskustelupalstat mm. lehtien keskustelupalstoilla näytti hohkaavan tyhjyyttää, joten selvästi asemia ei kaipaa kuultavaksi kuin pieni ja kiihkeä joukko. Hyvä vain, että uudet tuulet puhaltavat. Ei aina sitä yhtä ja samaa, kuten eräs mediatalokin aikanaan itse sanoi…[/quote]
  [quote name=”Aarto”]Heh! :D. Huvittavaa katsella ja luea, kun pieni porukka trollaa. Luultavasti Bauerin leiristä? Se mitä ihmettelen, etteivät tavalliset kuuntelijat kirjoittelisi tästä aiheesta näin kiihkeästi mediamonitorin sivulle. Ei ole uskottavaa. Muut keskustelupalstat mm. lehtien keskustelupalstoilla näytti hohkaavan tyhjyyttää, joten selvästi asemia ei kaipaa kuultavaksi kuin pieni ja kiihkeä joukko. Hyvä vain, että uudet tuulet puhaltavat. Ei aina sitä yhtä ja samaa, kuten eräs mediatalokin aikanaan itse sanoi…[/quote]
  Ai kansalla ei saa olla mielipidettä??? Aito ”hitti” on ihan naurettavan surkea kanava!! Väli spiikit on hirveitä, paikallismainontaa tulee nonstoppina väkisin väännetyllä pohjanmaan murteella ja musiikki tarjonta suppeampaa kuin cityn aikana. City takasin!!!!

 29. Mökä avatar

  Kyllä tämä City Savon ”korvannut” Aito Hitti on ihan täysi vitsi. Ei käytännössä mitään juontoa ja sekin vähä mitä tulee, kuluu lähinnä nimipäiväonnitteluja, päivämäärää ja muita itsestäänselvyyksiä luetellessa. Soittolistalla on valehtelematta ehkä parikymmentä biisiä, koska jopa yleisesti muihin kanaviin verrattuna toistoa on aivan liikaa. Selvästi teillä on vain soittolista shufflella, miksi muuten soittaisitte Gary Moorea kolme biisiä putkeen kuten eräänä päivänä tapahtui. Paikallinen sisältö, joka oli ilmeisesti suurin syy muutoksiin, on arviolta lisääntynyt puolella tunnilla. Kylläpä kannattaa!

  Ihan oikeasti tässä on kusetettu olo. City on aivan loistava kanava juontoineen, ohjelmineen ja musiikkeineen. Tämä nykyinen ei osu maaliinsa missään näistä. Totaalinen rimanalitus, hävetkää.

 30. Hilla Vipunen avatar
  Hilla Vipunen

  Aiemmissa Iskelmä radioissa oli useita taajuuksia ja minulle välttää mitä suurinpiirtei radiosta kuuluu mutta jokaiselle jotain luulis löytyvän.