Yle Vegalta lisää ajankohtaisuutta ja aluelähetyksiä

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen ruotsinkielinen radiokanava Vega uudistuu syyskuun alussa, jolloin kanava esittelee myös uusia juontajia. Yle Vega tulee lisäämään uutis- ja ajankohtaisohjelmien ja yhteiskunnallisten sisältöjen tarjontaa sekä aluelähetyksiä. Yle Vegan uudistus kuuluu ensimmäisen kerran torstaina 1.9.2016.

Kanavan toimintamallia on muutettu joustavammaksi ja nopeammin reagoivaksi, kerrotaan Ylen nettisivuilla. Alueellista ohjelmaa kuullaan arkisin kello 7-12 ja lauantaisin kello 7-9. Nykyisin aluelähetyksiä on kuultu arkisin kello 11:een saakka. Yle Vegalla on aluetoimitukset Helsingissä, Porvoossa, Raaseporissa, Turussa ja Pohjanmaalla.

– Kanavan kehitystyö perustui laajaan yleisötutkimukseen, mutta myös kuuntelijoiden kanssa käytyihin keskusteluihin, sanoo Yle Vegan ja Yle X3M:in ohjelmapäällikkö Kaj Backman.

Osa vanhoista tutuista ohjelmista ja juontajista jatkaa kanavan ohjelmistossa uudistuksen jälkeenkin, mutta esimerkiksi suoriin valtakunnallisiin lähetyksiin tulee uusia ääniä. Heidän joukossaan ovat nuortenkanava Yle X3M:ltä siirtyvät Nicke Aldén ja Magnus Hansén.

Mediamonitori – Yle

{jcomments off}