Iskelmän taajuuksiin muutoksia

kirjoittanut

kategoriassa

Bauer Median omistaman radiokanava Iskelmän taajuudet vaihtuvat Vaasassa, Seinäjoella, Kuopiossa, Mikkelissä ja Savonlinnassa elokuun lopulla, ja samalla aseman kuuluvuusalue pienenee. Iskelmä jatkaa paikkakunnilla Bauer Median omistaman Kaimax Media Oy:n toimiluvilla. Elokuun loppuun asti Iskelmä toimii Pohjanmaan ja Savon alueella Kevyt Kanava -konserniin kuuluvien yhtiöiden toimiluvilla.

Iskelmän taajuudeksi tulee Vaasassa 88,7 MHz ja Seinäjoella 104,5 MHz. Kuopion seudulla Iskelmä alkaa lähettää Neulamäen mastosta taajuudella 90,6 MHz. Mikkelissä lähetystaajuus on 94,0 MHz ja Savonlinnan Talvisalossa 94,1 MHz. Iisalmessa Iskelmällä ei ole ensi keskiviikosta alkaen omaa taajuutta. Valtioneuvosto ja Viestintävirasto myönsivät Kaimax Medialle ohjelmistolupia viime vuonna.

Bauer Median toimitusjohtaja Leena Puntila vahvistaa Mediamonitorille, että Bauerin ja Kevyt Kanavaan kuuluvien yhtiöiden välinen sopimus päättyy elokuun lopussa. Kevyt Kanavalla on Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa useita ohjelmistolupia, joilla se lähettää Iskelmä Pohjanmaata ja Iskelmä Botniaa sekä Radio City Pohjanmaata ja Radio City Botniaa. Yhtiöllä on lupa myös Radio Kajaukselle.

Pohjois-Savossa Kevyt Kanava luotsaa Radio City Savoa, Radio Kajausta ja Iskelmä Oikeaa Asemaa. Etelä-Savossa yhtiöllä on omistuksessa Radio Kajaus ja Järvi-Savon Viestintä Oy, jonka kanavia ovat Iskelmä Etelä-Savo ja Radio City Etelä-Savo.

Bauer Media tai Kevyt Kanava eivät ole toistaiseksi tiedottaneet Radio Cityn toiminnan jatkumisesta mainituissa maakunnissa. Mediamonitoriin perjantaina 26. elokuuta yhteyttä ottanut savonlinnalainen radionkuuntelija totesi, että Savonlinnan taajuudella kuuluu Cityn lähetys, mutta RDS-vastaanottimessa lukee kanavatunniste AITO HIT. Kevyt Kanavan Iskelmä-asemien RDS on puolestaan vaihtunut muotoon AITO ISK.

Mediamonitori – Bauer Media

 

Päivitys 28.8.2016 klo 11.35: Lisätty Bauer Median vahvistus sopimuksen päättymisestä ja tarkennus Etelä-Savon luvanhaltijayhtiöön.