Pispalan Radion keskiaaltokokeilut alkavat

kirjoittanut

kategoriassa

Tampereen seudulla alkavat ensi sunnuntaina kuulua säännölliset keskiaaltolähetykset, kun Pispalan Radio aloittaa kokeilut taajuudella 729 kHz. Radiokanavan taustayhdistyksellä on taajuudelle pitkäaikainen ohjelmistolupa, mutta vakituisia lähetyksiä ei ole toistaiseksi kuultu sopivan mastopaikan puuttumisen takia. Viestintävirasto on myöntänyt Pispalan Radioyhdistykselle syksyyn asti lisäaikaa säännöllisten lähetysten aloittamiselle.

Pispalan Radion keskiaaltokokeilut alkavat Pispalan haulitornista enintään 20 watin teholla. Radiokanavan tekniikasta vastaava Pasi Komsi kertoo, että lähetykset tulevat olemaan jatkuvia. Keskiaaltoaseman lopullinen sijainti ratkeaa Komsin mukaan syksyyn mennessä, sillä radioyhdistyksellä on jo sopiva masto valmiina. Mastopaikan varmistumisen jälkeen Viestintävirasto suorittaa asemalla vielä käyttöönottotarkastuksen.

Ohjelmistolupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka. Pispalan Radio toimii jo ULA-taajuudella 99,5 MHz ja netissä. Pispalan Radiosta tulee Suomen ainoa säännöllisellä toimiluvalla AM-taajuusalueella lähettävä yksityinen radiokanava.

Mediamonitori