Joensuun ja Satakunnan radiotoimiluvissa muutoksia

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on vaihtanut Mediatakojat Oy:lle taajuuskokonaisuuteen 19 myönnettyä taajuutta Joensuussa. Lähetykset voidaan aloittaa uudella taajuudella 98,7 MHz aikaisintaan 2.8.2016, jolloin taajuus vapautuu lyhytaikaisesta käytöstä. Taajuudella lähettää elokuun toiseen päivään saakka Kesäseuraradio. Muita paikkakuntia taajuuskokonaisuudessa ovat Lappeenranta, Seinäjoki ja Lahti, johon Mediatakojat sai ohjelmistoluvan huhtikuussa.

Taajuus menee vaihtoon, koska Viestintävirasto on havainnut omissa mittauksissaan, että Mediatakojille viime vuoden lupakierroksella myönnetyllä taajuudella 99,9 MHz lähettäminen saattaisi haitata lähitaajuuksien asemien kuuluvuutta.

Mediatakojille myönnetty lisäaika vaikuttaa myös Radio Kajauksen asennuksiin Joensuussa. Viestintävirasto onkin myöntänyt Kajauksen omistajalle Kevyt Kanava Oy:lle lisäaikaa syyskuun loppuun asti aloittaa lähetykset Mediatakojien kanssa samasta antennista. Kyseessä on taajuuskokonaisuuden 20 ohjelmistolupa, jossa ovat mukana myös Kajauksen Mikkelin ja Lappeenrannan taajuudet.

Mediatakojat on lisäksi saanut Viestintävirastolta lisäaikaa Rauman taajuuden 92,9 MHz käyttöönotolle. Lähetykset on aloitettava Rauman taajuuskokonaisuudessa 2 viimeistään syyskuun lopussa.

Iskelmä Satakunnan lupayhtiölle Huittisten Sanomalehti Oy:lle Viestintävirasto on antanut luvan lähetinsiirtoon Rauman seudulla. Iskelmä Satakunnan lähetin (105,1 MHz) siirretään Eurajoelta Raumalle, koska lähettimen kuuluvuudessa Raumalla on ollut puutteita. Muita Iskelmä Satakunnan taajuuksia ovat 93,0 MHz (Huittinen) ja 100,4 MHz (Ulvila).

Mediamonitori – Viestintävirasto