Kevyt Kanavalle ja Sandelsille lisäaikaa Viestintävirastolta

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on antanut lisäaikaa lähetystoiminnan aloittamiselle viime vuoden lopulla ohjelmistolupia saaneille Kevyt Kanava Oy:lle ja Radio Sandelsille. Kevyt Kanavan tulee aloittaa lähetykset taajuuskokonaisuuksilla 17 ja Vaasa 3 viimeistään elokuun lopussa. Radio Sandelsin on aloitettava lähetykset Kuopiossa heinäkuun ja Varkaudessa syyskuun alkuun mennessä.

Molemmat luvansaajat olivat hakeneet lisäaikaa huhtikuussa, koska määräaika lähetystoiminnan aloittamiselle uusilla taajuuksilla olisi päättynyt 5. toukokuuta. Molemmat perustelivat lisäajan hakemista teknisillä syillä. Kevyt Kanava on aloittanut Radio Kajauksen lähetykset vasta osalla uusista taajuuksista, mutta lähetin- ja ohjelmansiirtotekniikan toimitukset ovat viivästyneet. Lisäksi lähetysten aloittamista on viivästyttänyt muutokset yhtiön radio-ohjelmistojen tuottamisen sopimusjärjestelyissä.

Radio Sandels haki lisäaikaa Varkauden taajuuden lisäksi myös Kuopioon, jossa asema jo kuuluu lyhytaikaisella luvalla. Varkaudesta puuttuu Sandelsin mukaan sopiva lähetysmasto ja Kuopiossa antenniasennukset ovat viivästyneet talven takia. Sandelsin tulee Viestintäviraston päätöksen mukaan aloittaa lähetykset Kuopiossa varsinaisella ohjelmistoluvalla viimeistään 1.7.2016. Varkauden taajuudelle 90,0 MHz Sandels saa lisäaikaa 1.9. saakka.

Radio Sandels lähettää jo vakituisella lähetysluvalla Iisalmessa.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Kevyt Kanavalle ja Sandelsille lisäaikaa Viestintävirastolta”

  1. Pasi Komsi avatar
    Pasi Komsi

    Radio Sandels 104,6 MHz Kuopio on tarkastettu 18.5 ja näinollen toimiluvallinen lähetystoiminta on aloitettu. Seuraavaksi Varkaus.