UHF-alueen lupahakemukset valtioneuvostoon

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on siirtänyt television UHF-taajuusalueen kanavia koskevat ohjelmistolupahakemukset valtioneuvoston käsiteltäväksi, koska hakijoita on enemmän kuin haettavana olevaa kapasiteettia. Valtioneuvoston käsittelyyn päätyy 58 hakemusta kaikkiaan 81:stä. Loput luvat myöntää Viestintävirasto samanaikaisesti valtioneuvoston kanssa.

UHF-verkon A-, C-, E- ja F- kanavanippuihin kohdistuu kokonaisuutena enemmän hakemuksia kuin kapasiteettia on vapaana jaettavaksi. Näihin kanavanippuihin tehdyt ensisijaiset toimilupahakemukset siirretään valtioneuvoston ratkaistaviksi. Myös yleisen edun televisiotoimintaa koskevat lupahakemukset siirtyvät valtioneuvostolle, tiedotetaan Viestintävirastosta. Viestintävirasto myöntää toimiluvat VHF-verkkoon sekä Pohjanmaan alueelliseen kanavanippuun, sillä näillä taajuusalueilla lähetyskapasiteettia on riittävästi tarjolla kaikille ensisijaisille hakijoille.

Nykyiset ohjelmistoluvat ovat voimassa ensi vuoden alkuun. Uusi lupakausi on kymmenen vuoden pituinen.

Mediamonitori – Viestintävirasto

 


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “UHF-alueen lupahakemukset valtioneuvostoon”

  1. voisi nyt viasat laajentaa näkyvysalueen tänne nivalaan.