Viestintävirastolta ohjelmistoluvat neljälle hakijalle

kirjoittanut

kategoriassa

Patmos Lähetyssäätiö, Alueradiot Sastamala Oy, Kevyt Kanava Oy ja Radio Satellite Finland Oy saivat torstaina radion ohjelmistoluvan Viestintävirastolta. Luvat koskevat kolmea kokonaan uutta taajuuskokonaisuutta ja yhtä lisäystä aiemmin myönnettyyn kokonaisuuteen. Kaikkiaan Viestintävirasto myönsi luvat kolmelletoista uudelle taajuudelle.

Hengellistä ohjelmaa lähettävä Radio Patmos oli hakenut ohjelmistolupaa usealle paikkakunnalle. Iskelmä Sastamalan, Iskelmä Jannen, Radio City Porin ja Radio City Hämeenlinnan taustalla vaikuttava Alueradiot Sastamala oli hakenut toimilupaa Poriin. Radio Kajauksen lupayhtiö Kevyt Kanava Oy sai luvan Turkuun. Samaan kaupunkiin luvan sai myös Radio Sputnikin ja Spirit FM:n taustayhtiö Radio Satellite Finland. Yhtiölle myönnetty taajuus liitettiin aiemmin myönnettyyn toimilupaan.

Viestintäviraston lisäksi toimilupia myönsi torstaina valtioneuvosto, joka käsitteli lupahakemukset niiltä paikkakunnilta, joilla vapaita taajuuksia oli vähemmän kuin hakijoita.

Uudet ohjelmistoluvat tulivat voimaan heti ja ovat voimassa vuoden 2019 loppuun. Lähetystoiminta on aloitettava taajuuksilla viimeistään puolen vuoden kuluttua.

Mediamonitori – Viestintävirasto