Etelä-Savon Iskelmä ja City Kevyt Kanavalle

kirjoittanut

kategoriassa

Radio City Etelä-Savo -logoIskelmä Etelä-Savon ja Radio City Etelä-Savon omistaja on vaihtunut, kun Länsi-Savo-konserniin kuuluva Järvi-Savon Viestintä Oy myi radioidensa liiketoiminnan Kevyt Kanava -konsernille. Viestintävirasto hyväksyi omistajanvaihdoksen maanantaina. Iskelmällä on Etelä-Savossa taajuudet Mikkelissä ja Savonlinnassa. Radio City lähettää Mikkelin ja Savonlinnan ohella myös Juvalla.

Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Tikka toteaa, että radiotoiminnasta luopumisen taustalla on konsernin medialiiketoiminnan osalta keskittyminen sanomalehtien kustantamiseen ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

– Konsernin kasvettua voimakkaasti Kaakon Viestintä Oy:n kautta, radioliiketoimintaa ei ole nähty osana mediastrategiaamme ja sitä myötä konsernissamme panostuskohteena, jatkaa Tikka.

Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harjun mukaan Etelä-Savon radiokanavien koko henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä ja heidän vastuualueensa monipuolistuu uuden omistajan laajemman radiotoiminnan ansiosta. Radioiden ohjelmisto pysyy entisellään ja niiden rinnalle on tulossa ensi vuonna vielä Kevyt Kanavan kolmaskin radio, joka sai Viestintävirastolta marraskuussa toimiluvan Etelä-Savon alueella Savonlinnaan. Yhtiö odottaa valtioneuvoston päätöstä toimiluvasta Mikkeliin.

Kevyt Kanava -konserni on Suomen suurin henkilöomistuksessa oleva radio- ja tv-talo. Sen omistavat Tarja ja Hannu Harju, jotka ovat työskennelleet kaupallisella radioalalla alan alusta alkaen 30 vuotta.

– Iskelmä Etelä-Savo on kuuntelijamäärältään alueensa vahvin paikallisradio. Vuosi sitten perustettu Radio City Etelä-Savo on hyvässä kasvussa ja täydentää Iskelmää erilaisella kohderyhmällään. Meillä on myös Pohjois-Savossa Iskelmä ja Radio City, ja kun avaamme näiden rinnalle vielä kolmannen radion muutaman kuukauden päästä kummassakin maakunnassa, niin meillä on samanlainen radiopaketti koko Savossa ja voimme palvella yhtä monipuolisesti kaikkia savolaisia kuuntelijoita ja mainosasiakkaita, Hannu Harju toteaa.

Kevyt Kanava on viime vuosina laajentanut toimintojaan rajusti. Aiemmin tänä vuonna yhtiö hankki omistukseensa Radio Kajauksen ja perusti Kajaanin seudulle uuden radiokanavan. Yhtiö on saanut toimilupia myös läntiseen Suomeen ja Kaakkois-Suomeen.

– Tämä kauppa on meille luonteva tapa laajentua. Teemme valtakunnallista IskelmäTV Harju & Pöntistä ja nyt kolmeatoista alueellista radiota. Kun aloitamme joka tapauksessa Etelä-Savossa uuden radion lähikuukausina, niin tämä kauppa myös muuttaa oleellisesti sen vaatimia investointeja, myyntijohtaha Tarja Harju kommentoi.

– Radiot muuttavat lähiaikoina pois nykyisistä Mikkelin tiloistaan, jotka ovat Länsi-Savon kiinteistössä Teollisuuskadulla. Olemme hankkineet uudet toimitilat Porrassalmenkadulta, Hannu Harju jatkaa.

Mediamonitori