Pohjois-Savon radioilla tehonkorotuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio on saanut lisää lähetystehoa Kuopion Neulamäen radioasemalle. Aiemmin 50 watin teholla lähettänyt Järviradio voi nyt toimia 500 watilla. Järviradiolla on ollut pitkäaikainen ohjelmistolupa Kuopion taajuudelle 102,9 MHz viime vuodesta alkaen. Tehonkorotuksia on tehty myös Iisalmessa, jossa paikalliset radiokanavat ovat saaneet käyttöönsä uuden lähetinmaston. Iimäen uudessa mastossa antennikorkeus on 95 metriä maanpinnasta. Uuteen viestintäoperaattori Kaisanetin mastoon ovat muuttaneet Radio Sandels, Radio Kajaus, Iskelmä Oikea Asema Iisalmi ja Radio City Savo.

Radio Sandels lähettää mastosta kolmen kilowatin teholla taajuudella 106,3 MHz. Radio Kajauksen (88,3 MHz) teho pysyy ennallaan 1 kW:ssa, mutta Oikean Aseman (89,5 MHz) ja Radio Cityn (99,4 MHz) tehoja on korotettu kilowatista kolmeen kilowattiin. Radio City on samalla alkanut lähettää pitkäaikaisella toimiluvalla. Aiemmin radiokanava on toiminut Iisalmen keskustasta enintään 50 watin teholla ja kolmen kuukauden pituisilla tilapäisluvilla.

Radio Sandelsin kuuluvuusalue ulottuu pian Keski-Savoon, kun asema saa ottaa käyttöön uuden taajuuden Varkaudessa. Myös Kuopion taajuuden lähetystehoa tullaan korottamaan, sillä Sandels on saanut Kuopioon ja Varkauteen ohjelmistoluvan, joka on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka. Asema tiedottaa kuuluvuusalueen laajentamisesta myöhemmin.

Mediamonitori