Yöradio ponnahtaa netistä ulalle

kirjoittanut

kategoriassa

Yöradio-logoNettiradiona jo viiden vuoden ajan toiminut Yöradio aloittaa kokeelliset lähetykset Helsingissä ULA-taajuudella 105,0 MHz ensi perjantaina. Yöradio on nimestään huolimatta ympäri vuorokauden lähettävä musiikkipainotteinen radiokanava, jolla on juonnettua ohjelmaa joka toinen lauantai. Kanava pyrkii kolmen kuukauden pituisella lähetysluvalla edistämään kotimaisen teostovapaan musiikin tunnettuutta.

Yöradio on ei-kaupallinen asema, mutta ULA-lupakauden ajan lähetyksissä tullaan kuulemaan yhteistyökumppanien mainoksia. Kanavan taustalla on neljä taiteilijanimillä Sale, Kaide, Jahnukainen ja Eikka esiintyvää ohjelmantekijää. Pitkän uran musiikkijuontajana tehnyt ja äänitealan vähittäiskaupan palveluksessa työskennellyt Kaide eli Dj Kaide vastaa kanavan musiikkilinjasta.

Yöradiolla on juonnettua ohjelmaa parittomien viikkojen lauantaisin kello 22 alkaen. Kuuntelijoiden Yöihmiset-keskusteluohjelma jatkuu yön pikkutunneille saakka. Lisäksi lauantaina 3. lokakuuta on kello 19 alkava ULA-lähetysten avajaisohjelma. Myös muita juonnettuja ohjelmia saattaa kuulua Yöradiosta ja niistä tullaan tiedottamaan kanavan nettisivuilla.

Yöradion lupa on voimassa tammikuun alkuun. Sen jälkeen kanava jatkaa nettiradiona, mutta tulevaisuudessa asema saattaa palata ulalle Helsingissä ja mahdollisesti Oulussa.

Mediamonitori