Radio Ravun ULA-lähetykset päättyivät

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Rapu -logoPuolisentoista vuotta pääkaupunkiseudun ULA-taajuuksilla lähettänyt Radio Rapu jatkaa toimintaansa nettiradiona. Puhekanavan lähetin on suljettu reilu viikko ennen nykyisen radiolupakauden päättymistä. Radio Ravun perustajan Timo Uusi-Kerttulan mukaan tilapäisillä luvilla lähettävän kanavan pyörittäminen ei ole ollut kannattavaa, koska vakituista taajuutta ja pitkäaikaista toimilupaa ei ole ollut tarjolla Helsingin seudulta.

Kanavalla on ollut kesäkuun alusta alkaen kolme tuottajaa ja kymmenkunta ohjelmantekijää. Syyskuun jälkeen tuottajia ei kanavalla enää ole. Radio Rapua tehdään jatkossa talkoovoimin, eivätkä lähetykset ole enää suoria.

Radio Rapu on ehtinyt lähettää viime vuoden alkupuolelta lähtien useiden eri yhtiöiden radioluvalla, mutta vuoden 2015 alussa voimaan tullut uusi radiolainsäädäntö vaikeuttaa tilapäisten radiolupien hyödyntämistä kaupallisessa radiotoiminnassa. Radio Ravun jatkumista ulalla Uusi-Kerttula ei uskalla luvata.

– Jatkosta en ole tehnyt mitään päätöstä, mutta jos emme saa pitkäaikaista taajuutta Helsinkiin, ei toiminta voi olla mitenkään kannattavaa taajuuden vaihtuessa useita kertoja vuodessa.  Ja nyt on vielä lainsäätäjän määräämä kahden kuukauden tauko lupien välillä, Uusi-Kerttula huomauttaa.

Radiokanavan tavoitteena on saada päättäjien päät kääntymään radiolupa-asioissa. Uusia radiotaajuuksia on haettavana eri puolilta Suomea, mutta Helsingistä on tarjolla vain kaksi oppilaitosten radioille tarkoitettua taajuutta.

– Pallo on viestintäministeri Anne Bernerin käsissä ja odotamme että hän päättää yhden Helsingissä toimivan väliaikaisen taajuuden muuttamisesta pitkäaikaiseksi ja sen osoittamista puheradiotoimintaan. Jos näin käy, saatamme olla kiinnostuneita luvan hakemisesta, Uusi-Kerttula sanoo.

Radio Rapu on lähettänyt viime kuukaudet Hanasaaren voimalaitokselta. Studio on ollut Bulevardilla Helsingin keskustassa.

Mediamonitori


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Radio Ravun ULA-lähetykset päättyivät”

  1. Santtu avatar

    😀 Timo Uusi-Kerttulalle tiedoksi, että hakekaa toimilupaa esimerkiksi Jyväskylään, Ouluun, Raaheen, Tampereelle ja Turkuun. Esimerkiksi Jyväskylään, Ouluun, Raaheen, Tampereelle ja Turkuun saa toimiluvan helpommin. Radio Ravun toimintaa ei tarvitse lopettaa kokonaan, jos saatte toimiluvan edes Helsingin seudun ulkopuolelle. Ei se haittaa, vaikka ei saataisikaan Radio Ravulle toimilupaa Helsingin seudulle.

  2. Santtu avatar

    🙂 Radio Ravun käyttöön kannattaisi ostaa tai vuokrata Radio Pookin studion entiset tilat Raahen Niittykadulta.

  3. Tupuna avatar

    Radio Pookin entiset studiot sijaitsivat tarkasti sanoen osoitteessa Niittykatu 5, Raahe