Radio Kajauksen sisarkanava aloitti

kirjoittanut

kategoriassa

Kainuussa taajuudella 88,8 MHz lähetykset tiistaina aloittanut uusi paikallisradio etsii nimeä kuuntelijakyselyllä. Toistaiseksi työnimellä Radio Kajaani lähettävä radioasema kuuluu Vuokatin radio- ja tv-mastosta kahden kilowatin teholla. Aseman lähetykset alkoivat heti, kun Viestintävirasto oli suorittanut radiolähettimen käyttöönottotarkastuksen. Toistaiseksi asema lähettää musiikkia. Paikallisradion omistaa Kevyt Kanava Oy.

Uuden radioaseman studio on sisarkanava Radio Kajauksen toimituksessa Sotkamossa. ”Radio Kajaanilla” on lisäksi toimipiste Kajaanissa.

– Aloitimme lähetyksen vielä tässä vaiheessa vain musiikilla testataksemme ja hioaksemme vielä soundeja ja joitain muita säätöjä. Aloitamme myös nimikilpailulla, sillä radion nimeä ei ole vielä valittu ja haluamme nimiehdotuksia yleisöltä, tuottaja Tuomas Paloniemi sanoo.

Paloniemen mukaan kuuntelijoilla on niin ikään mahdollisuus tehdä ehdotuksia soittolistalle valittavasta musiikista.

– Musiikkiehdotusten tulisi olla rock-henkisiä ja poiketa Kajauksen musiikkilinjasta. Jokainen saa ehdottaa kahta, kolmea biisiä. Näin siksi, että silloin saamme selkeän näkemyksen niistä kaikkein parhaista ehdokkaista. Jos kaikki tekisivät sadan biisin listan, niin se ei kertoisi kokonaisuudesta niin selkeästi.

Kainuun radiomarkkinat kokivat remontin helmikuussa, kun Kevyt Kanava osti paikallisradio Kajauksen. Samalla kilpailutilanne kahden radioyhtiön välillä raukesi.

– Radiosta olisi tietysti tullut vähän toisenlainen, jos olisimme starttaamassa Kajaukselle kilpailijaksi, kuten tilanne alun perin toimiluvan saatuamme oli, Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju sanoo.

Uuden radiokanavan tuleminen Kainuuseen ei vaikuta Radio Kajauksen ohjelmistoon.

– Kohdentamalla ohjelmisto eri kohderyhmiin tavoitamme alueen väestön entistä kattavammin. Radio Kajauksen ohjelmisto pysyy entisellään, sillä sen asema on hyvin vahva, eikä sitä ole syytä heikentää. Uusi radio etsii kuuntelijat niistä ihmisistä, joita Kajauksen musiikkilinja ei niin kovin sytytä, Harju huomauttaa.

Mediamonitori

 


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Radio Kajauksen sisarkanava aloitti”

 1. ”Musiikkiehdotusten tulisi olla rock-henkisiä ja poiketa Kajauksen musiikkilinjasta. Jokainen saa ehdottaa kahta, kolmea biisiä.”

  Ei nyt uskallettu suoraan aloittaa Siti Kajaanina/Kainuuna, vaan järjestettiin tällainen ’näennäinen’ kilpailu?

  Se lienee oiva keppihevonen pyörtää lupahakemuksen kirkkain kohta: ” Korostamme, ettemme tekisi ohjelmayhteistyötä Iskelmä-, Radio City- tai muiden vastaavien ohjelmayhteistyöketjujen kanssa vaan keskittyisimme *vahvaan, puhtaaseen paikalliseen toimintaan ja omaan tuotantoon* ”

  Saa nähdä, miten kauan Kajaus säilytetään. Painetta varmasti on?

  Mihin muuten nuo ehdotukset biiseistä ensinnäkin tehdään?

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”A.P”]
  Mihin muuten nuo ehdotukset biiseistä ensinnäkin tehdään?[/quote]

  Radio Kajauksen tiedotteesta poimittua: ”Nimiehdotuksia radio ottaa vastaan sähköpostiin nimi@radiokajaus.fi ja musiikkiehdotuksia postiin musa@radiokajaus.fi.”

 3. Ehdotukseni Radio Kajaani-työnimellä toimivan paikallisradion nimeksi ovat:

  Radio Rock’n Roll
  Radio Tähti
  Star FM