Radio Rapu: Puheradiolle oma taajuus

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Rapu -logoKaupallinen puhekanava Radio Rapu on jättänyt Viestintävirastoon lausunnon vapaana olevista radiotaajuuksista. Radio Rapu haluaa, että Viestintävirasto varaa puheohjelmaa lähettävälle radiokanavalle vakituisen taajuuden pääkaupunkiseudulta. Viestintäviraston viime viikolla julkaisemassa lausuntopyynnössä on lähes 80 vapaata taajuutta, joista pääkaupunkiseudulle on osoitettu vain yksi. Se on tarkoitus varata koulutus- ja opetuskäyttöön.

Radio Rapu puoltaa koulutus- ja opetustaajuuden asettamista pääkaupunkiseudulle sekä myös sellaisille paikkakunnille, joissa annetaan viestinnän opetusta. Samalla asema esittää lausunnossaan, että yksi pääkaupunkiseudun tilapäiseen lähetystoimintaan varatuista taajuuksista otettaisiin toimiluvanvaraisen radiotoiminnan käyttöön.

– Esitämme Viestintävirastolle taajuuden 102,0 MHz siirtämistä puheradion käyttöön. Tuemme myös ajatusta varata koulutus- ja opetuskäyttöön oma taajuus, mutta koko vuodeksi, eikä pelkästään syys-marraskuun ja helmi-huhtikuun ajaksi, kuten Viestintäviraston lausuntopyynnössä on, kertoo yrittäjä Timo Uusi-Kerttula Radio Ravun taustayhtiöihin kuuluvasta Oneiric Oy:stä.

Helsingin taajuuden ohella Radio Rapu listaa lausunnossaan joukon taajuuksia, joista voitaisiin muodostaa puheradiolle osavaltakunnallinen lähetysverkko. Viestintäviraston lausuntopyynnössä mainittuja taajuuksia ei Radio Ravun mielestä pitäisi myöntää valtakunnallisia tai alueellisia lupia omistaville yrityksille, koska se käytännössä estää yksittäisten paikallisradioiden toiminnan.

Viime vuonna perustettu Radio Rapu lähettää Helsingissä tilapäisellä radioluvalla.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Radio Rapu: Puheradiolle oma taajuus”

  1. Toivotaan, että Radio Rapu hakee toimilupaa myös Ouluun.

  2. Jussi Seineri avatar
    Jussi Seineri

    Kanava lähettää puheohjelmia yö-aikaan kun suurin osa kaupallisista soitaa pääasiassa musiikkia. Toisaalta miinuksena tämäkin kanava on alkanut soittamaan jotain ihan käsittämätöntä ränttätänttä musiikkia muuten rauhallisten keskustelujen väliin. Vaikka alkuun rapu mainosti ettei musiikkia soitettaisi kuin hyvin minimistä.

    Lisäksi aseman lähetys hieman pätkii Helsingin ulalla muiden radiokanavien kuuluessa moitteettomasti ulko ula-antennin kautta kuunneltaessa. Jotenkin ääni pätkähtää yllättäin poikki ja sitten tulee takaisin. Onko teknillisiä ongelmia lähetyslaitteistossa vai mikä lie. Totta kai lähetysteho pieni vaikka nyt kesäkuun alusta hetkeksi tuplautuu mutta signaali oli kyllä ok joten olisiko enempi lähetyslaitteiston ongelma.

    Kuuntelen radiota yö-aikaan ja mieluiten valitsen aseman jossa puheohjelmaa.