Ylen aluetoiminnoissa yt-neuvottelut

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradio uudistaa toimintamalleja ja työtapoja alueellisissa toiminnoissaan. Osana uudistusta yhtiö aloittaa yt-neuvottelut Yle Alueissa. 14. tammikuuta alkaneet neuvottelut koskevat 400 työntekijää. Yt-neuvotteluilla ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaan kuuluvassa aluetoiminnassa on 20 suomenkielistä alueyksikköä.

– Uudistuksella pyritään vahvistamaan Ylen alueellista toimintaa. Vastaamme suomalaisten mediankäytön muutokseen ottamalla käyttöön uusia teknisiä välineitä ja ratkaisuja mediasisällön tuottamiseen ja hyödynnämme niitä alueellisessa toiminnassa nykyistä laajemmin, kertoo Yle Alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Yle Alueita koskeva uudistus on jatkoa viime vuonna aloitetuille uudistuksille, jolloin yhtiö uudisti kattavasti uutis- ja ajankohtaistoiminnan organisaatiota.

Marraskuussa 2014 päättyneissä yt-neuvotteluissa Yleisradio irtisanoi 74 työntekijää. Neuvotteluiden arvioitiin aiheuttavan enintään 185 henkilön irtisanomiset.

Mediamonitori – Marmai