Mediamonitorin taajuuslista muuttuu

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori-logoMediamonitorin taajuuslistaa uudistetaan vuoden 2015 alusta lukien. Olemme julkaisseet listalla myös lyhytaikaisilla ohjelmistoluvilla ja radioluvilla lähettävien asemien tietoja, mutta ensi vuoden alussa listalla jäävät ainoastaan Yleisradion kanavat, Suomessa lähettävät Ruotsin ja Norjan yleisradiokanavat, pitkäaikaisilla ohjelmistoluvilla lähettävät yksityiset radioasemat sekä Ahvenanmaan maakunnan hallituksen myöntämillä ohjelmistoluvilla lähettävät asemat.

Lyhtyaikaisilla tai tilapäisillä luvilla lähettävät asemat listataan omassa Tilapäiset radioluvat 2015 -artikkelissa, joka on taajuuslistan alaosiona. Tässä listauksessa ovat oppilaitosradiot, opiskelijaradiot, urheilutapahtumien radioasemat, hengellistä ohjelmaa lähettävät radioasemat sekä muut radiokanavat, kuten yleistapahtumaradiot ja muut lyhytaikaisilla luvilla toimivat radiot.

Taajuuslistan uudistamisella halutaan helpottaa toimituksen työtaakkaa, jota kertyy listan päivitysvaiheessa runsaasti. Molempien listojen tiedot poimitaan Viestintäviraston radiolupaluettelosta. Taajuuslistaa päivitetään noin kerran kuukaudessa ja tilapäisradiolistaa tarvittaessa päivittäin.

Viime aikoina joillakin luvanhaltijoilla on ollut tapana vaihtaa radiokanavan nimeä tiuhaan tahtiin. Tämä on osasyy siihen, miksi lyhytaikaisilla luvilla lähettävät asemat halutaan siirtää pois päätaajuuslistalta.

Palautetta tarvitaan

Kaikenlainen palaute ja korjausehdotukset ovat aina tervetulleita toimituksemme sähköpostiosoitteeseen. Taajuuslistojen päivittäminen ei olisi mahdollista ilman Mediamonitorin ylläpitäjän Otto Metsähukalan asiantuntemusta ja toimittaja Lauri Niemisen apua asematietojen keräämisessä. Myös lukuisat Mediamonitorin avustajat on syytä huomioida. Heiltä on tullut paljon tärkeitä havaintoja eri puolilta Suomea. Kiitoksen sana lähetetään tässä myös Viestintävirastoon, jossa ollaan tietoisia Mediamonitorin taajuuslistan tarpeellisuudesta. Mediamonitorin lukijat ovat tietysti ansainneet ison kiitoksen palautteen ja korjausehdotusten antajina.

Juhlavuodeksi luettavaa

Mediamonitori on perinteisesti juhlistanut loppiaista syntymäpäivänään, sillä nettisivuston toiminta alkoi 6.1.2009. Ensi vuonna Mediamonitori täyttää kuusi vuotta. Loppiaisena ei ole luvassa mitään erityistä juhla-artikkelia, mutta ensi vuonna muuta luettavaa pitäisi olla hyvin paljon, koska yksityinen radiotoiminta juhlii tasavuosia. Paikallisradiotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1985, siis kohta 30 vuotta sitten.

Eivät ne paikallisradiot ole mihinkään kadonneet noina vuosina, vaikka radioala onkin paljon muuttunut. Toivonkin henkilökohtaisesti Suomen kaikille radioasemille menestystä ja keskinäistä rauhaa, vaikka alalla tuntuukin olevan runsaasti ristiriitoja erilaisten mielipiteiden takia. Olkoon vuosi 2015 kaikille mieleenpainuva!

Mediamonitori

Kirjoittaja on Mediamonitorin vastaava tuottaja{jcomments off}