Sea FM aloittaa Keminmaalla

kirjoittanut

kategoriassa

Sea FM -logoOululainen paikallisradio Sea FM laajenee Kemin ja Tornion ympäristöön maanantaina 10. marraskuuta. Lähetykset kuuluvat Keminmaan mastosta taajuudella 100,9 MHz. Sea FM on radioketjuihin kuulumaton ja ainoa yksityinen pohjoissuomalainen radio. Asema on perustettu alun perin kesäkuussa 2011 nimellä Cmusic. Uudelleen lanseerauksen jälkeen nimeksi vakiintui elokuun 2012 alussa Sea FM ja pysyvä toimilupa myönnettiin vuoden 2013 lopulla.

Sea FM:n perustajan Kimmo Salonpään mukaan laajentamisella on paljon merkitystä alueelliseen yritystoimintaan, matkailun edistämiseen, kulttuurin vaihtoon sekä radio-ohjelman ja musiikkitarjonnan lisääntymiseen ja monipuolistamiseen kuuluvuusalueella.

– Oulun ja Meri-Lapin alue muodostaa luonnollisen kokonaisuuden ja alueiden välillä on muun muassa paljon työautomatkailua. Sea FM:n kuuluvuus paranee vielä vuodenvaihteen jälkeen, sillä Keminmaan taajuudelle on tulossa tehonkorotus, Salonpaa lisää.

Sea FM on suunnattu aktiivisille ja nuorekkaalle kaupunkiväestölle. Kanavan kohderyhmää ovat muun muassa aikuiset, nuoret aikuiset sekä lapsiperheet. Sea FM pyrkii soittamaan ulkomaista musiikkia laajasti eri genreistä ensimmäisenä. Sea FM toimii hittiradioformaatilla, mutta suositun musiikin lisäksi pyrkii tarjoamaan kuuntelijoille laajempia soittolistoja.

– Sea FM tekee pioneerityötä paikallisradioiden eteen rakkaudesta musiikkiin sekä kuuntelijoihin. Meitä virallisia radioketjuihin kuulumattomia niin sanotusti aitoja paikallisradioita on Suomessa enää vain noin kahdeksan. Siksi kuuntelijoiden ja yrittäjien tuki on meille tärkeää, että meillä on jatkossakin suomalaisia radiontekijöitä ja omistajia, Salonpaa huomauttaa.

Sea FM:n Oulun taajuus on 88,8 MHz. Aseman taustayhtiö Nordic Palvelu Oy on hakenut ohjelmistolupaa myös Kajaaniin.

Mediamonitori