Ylen yt:t johtavat irtisanomisiin

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradion syyskuun loppupuolella alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Yle irtisanoo noin 74 vakituisessa työsuhteessa olevaa työntekijää. Ylen käyttämän työvoiman määrä vähenee kaikkiaan 160 henkilötyövuodella. Yle ilmoittaa uudistavansa toimintaansa. Yhtiön mukaan suomalaisten mediankäyttö muuttuu ennakoitua nopeammin.

Yt-neuvottelujen arvioitiin johtavan enintään 185 henkilön irtisanomisiin. Irtisanomistarvetta saatiin pienennettyä eläköitymisten ja yhtiön sisäisen uudelleensijoittelun avulla. Yle vähentää myös määräaikaisten työsuhteiden käyttöä.

– Irtisanottavien määrä on huomattavasti pienempi kuin neuvottelujen alussa arvioitiin. Yhtiön tavoittelemat toiminnalliset muutokset ja säästötavoite pyritään pääosin toteuttamaan nyt toteutetuilla leikkauksilla, kertoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Ylen Iso Paja

Yle irtisanoo noin 74 vakituista työntekijää ja jatkaa rakenteellisia uudistuksia (Kuva: Mediamonitorin arkisto).

Yt-neuvotteluilla on haettu keinoja yhtiön toiminnan tehostamiseen ja kustannusten pienentämiseen. Työtä jatketaan yhä.

– Nyt toteutetut ratkaisut tukevat Ylen rakenteellista uudistamista. Suomalaisten mediankäyttö on kasvussa verkossa. Yle haluaa vastata tähän tarpeeseen. Muuttamalla toimintamalliamme varmistamme pystyvämme karsimaan kustannuksia ja suuntaamaan resursseja tarvittaviin kehitystoimenpiteisiin, Kivinen jatkaa.

Yle tiedotti yt-neuvottelujen alkamisesta syyskuun puolenvälin aikoihin. Neuvottelut koskivat noin 1030 henkilöä. Määrä on noin kolmasosa yhtiön työntekijöistä.

Mediamonitori – Yle