Viestintävirasto: SVT World ei julkista palvelua

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto on 30. syyskuuta 2014 antamassaan lausunnossa todennut, että ruotsalaisen SVT World -kanavan välitys ei täytä Yleisradiolle asetettua kaupallisen ja julkisen palvelun eriyttämisvelvoitetta SVT World -kanavan edelleenlähetyksen tuottojen ja kulujen osalta. Kanavan edelleenlähetys ei ole Viestintäviraston mukaan julkista palvelua, vaan se tulisi siirtää osaksi kaupallista toimintaa.

Viestintävirasto huomautti Yleisradiota myös yhtiön ulkopuolisille vuokraamien toimitilojen hintatasosta. Viestintävirasto aikoo pyytää Yleisradiolta lisäselvityksen toimitilavuokrauksen markkinaehtoisuudesta.

Lisäksi Viestintävirasto huomatti, että Yleisradion tulisi tarkistaa yhtiön omavalvontaa ja itsesääntelyä koskevia ohjeita sekä muita sääntelytapoja, jotta toiminta olisi laissa säädettyjen vaatimusten mukaista.

Muilta osin Yleisradion julkisen palvelun toiminta täytti vuoden 2013 osalta viraston valvonnan alla olevien lainsäädäntöjen vaatimukset. Lausunto koskee vain Viestintävirastolle kuuluvaa Yleisradion toiminnan lainmukaisuuden valvontaa.

Julkisen palvelun valvonta sekä tehtävän toteutumisen että sisällön osalta ei kuulu Viestintäviraston valvontaan. Niiden valvonnasta vastaa Yleisradion hallintoneuvosto.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Viestintävirasto: SVT World ei julkista palvelua”

  1. Ruotsalaisen koostekanavan jakelu ei kuulu verovaroilla kustannettavan Yleisradion toimintoihin.

    Ei Ruotsinkaan puolella jaeta TV Finlandia ilmaiseksi missään. Muutenkin senkin toiminta on typistetty minimiin (MTV vetäytyi ja Yle supisti tarjontaa).

  2. TV Finland on ilmainen ainoastaan Mälarlaaksossa Boxer maaverkossa (Tukholman alueella) mutta muualla päin Ruotsia kanava on maksullinen Comhemin kaapeliverkossa sekä Telian Internet-TV tarjonnassa. Telialla on koostekanavan lisäksi YLE TV1 JA YLE TV2. Ruotsinsuomalainen keskusliitto yrittää saada TV Finlandin valtakunnalliseksi Boxer tarjontaan ilmaiseksi.