KHO hylkäsi puheradioyrittäjän valituksen

kirjoittanut

kategoriassa

KHO-logoKorkein hallinto-oikeus on hylännyt toimilupaa kaupallisille puheradiolle hakeneen yrittäjän valituksen. Valittaja vaati valtioneuvoston 31.10.2013 tekemien toimilupapäätösten kumoamista taajuuskokonaisuuksien Helsinki 6, Turku 6 ja Tampere 8 osalta. Valittaja vaati valtioneuvoston päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä, kunnes KHO on käsitellyt asian.

Valituksen taustalla oli yrittäjä Timo Uusi-Kerttula, joka haki viime syksynä perustettavalle yhtiölle AMFM Oy:lle paikallisradiotoimilupaa Helsingin, Turun ja Tampereen taajuuskokonaisuuksista. Valtioneuvosto myönsi toimiluvat Spin Media Oy:lle, Radio Satellite Finland Oy:lle ja Järviradio Oy:lle.

Valittaja oli vedonnut valituksessaan muun muassa viestinnän monipuolisuuden turvaamiseen lupapäätöksissä.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös julkaistiin keskiviikkona 24.9.2014.

Mediamonitori