Yhteistyö venäläisten kanssa kiinnostaa Järviradiota

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoUseilla taajuuksilla eri puolilla Suomea kuuluva Järviradio on kiinnostunut yhteistyöstä venäläisen Russia Today -yhtiön kanssa. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Ylen mukaan Järviradion tunnustelut uutisyhteistyöstä ovat olleet alustavia, eikä neuvotteluja Venäjän valtion rahoittaman yhtiön johdon kanssa ole käyty. Yle uutisoi tiistaina, että Russia Today -yhtiöön kuuluva radioasema Venäjän Ääni suunnittelee uutistoimituksen perustamista Suomeen. Yhtiö kaavailee palkkaavansa toimittajia ja muita suomenkielisiä työntekijöitä jopa 25 henkilöä.

Järviradion ohjelmapäällikkö Markku Mäenpää kommentoi Ylelle, että venäläisten tuottamat suomenkieliset uutiset laajentaisivat ja monipuolistaisivat uutistarjontaa Suomessa.

Venäläisyhtiö olisi halunnut perustaa radioaseman Helsinkiin, mutta elokuussa alkavalla toimilupakierroksella Helsingistä ei ole jaossa taajuutta pitkäaikaiseen radiotoimintaan.

Helsingin Sanomat kertoi torstaina, että venäläiset ovat peruneet tapaamisen liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Venäläiset olivat lähestyneet ministeriötä sähköpostilla.

– Muilla paikkakunnilla on taajuuksia, mutta näiden hyvin lyhyiden Russia Todayn tiedustelijan yhteydenottojen perusteella ymmärsin, että kyse oli nimenomaan Helsingin alueesta, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Olli-Pekka Rantala kertoi lehdelle.

Mediamonitori – Yle, HS