Hanasaaren piipusta uutisääntä Helsinkiin

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio hakee lupaa siirtää lähetysantenni Metsälän mastosta Hanasaaren voimalaitoksen piippuun. Järviradion ohjelmapäällikkö Markku Mäenpää kertoo Mediamonitorille, että asennustyöt Hanasaaressa alkavat ensi viikon torstaina, mikäli aikatauluun ei tule muutoksia. Hanasaaren antennikorkeus on yli 150 metriä. Järviradion nykyinen radiolupa on voimassa lokakuun puoleenväliin.

Uudesta lähetinpaikasta saavutetaan parempi kuuluvuus Helsingin keskustassa kuin nykyisestä Metsälän mastosta. Kuuluvuuden arvioidaan vahvistuvan myös muualla pääkaupunkiseudulla. Samaan antennijärjestelmään tulee myös puhekanava Radio Rapu, jolle on myönnetty 400 watin lähetysteho.

– Antennikaapelia vedetään piippuun kaikkiaan 156 metriä. Aikataulun mukaan asennukset tehdään ensi torstaina, kertoo Järviradion päällikkö Markku Mäenpää.

Mikäli Järviradion lähetin siirtyy Hanasaareen, saatetaan piipun antennien kautta kuulla jatkossa Venäjän Äänen tuottamia uutisia. Järviradio on alustavasti neuvotellut venäläisyhtiön edustajan kanssa yhteistyömahdollisuuksista. Mäenpään mukaan asia on vielä alkutekijöissään.

– Haluamme laajentaa uutistarjontaa Suomessa, joten Venäjän tuottamat uutiset sopivat tähän. Onhan meidän kanavallamme jo Voice of America, jonka uutiset tuotetaan Washingtonissa. Vastapainoksi voisimme tarjota Punaisella torilla laaditut uutiset, Meänpää maalailee.

Järviradio on ollut viime aikoina otsikoissa rajujen laajentumispyrkimystensä vuoksi. Asemalle on myönnetty uusia toimilupa-alueita, mutta pitkäaikainen radiolupa puuttuu vielä Helsingistä. Tämän vuoden aikana sellaista ei liene tiedossa, sillä Helsinkiinei ole tulossa haettavaksi uusia toimilupia.

Mediamonitori

 

Lisätietoa Hanasaaren radiohistoriasta Radiomaailma-lehdessä ja Mediamonitorin uutisissa