Yle: Russia Today haluaa radioaseman Suomeen

kirjoittanut

kategoriassa

Venäjän valtion rahoittama yhtiö Russia Today havittelee radioasemaa Helsinkiin, kertoo Yle. Russia Todayn alaisuuteen nykyisin kuuluva, ulkomaille ohjelmia lähettävä Venäjän Ääni -radioyhtiö on Ylen saamien tietojen mukaan jo etsinyt toimitiloja Helsingistä ja se on halukas hakemaan toimilupaa Helsinkiin. Venäjän Ääni aikoo palkata tämän vuoden aikana 25 suomalaista toimittajaa ja muuta henkilöstöä tuottamaan suomenkielisiä uutisia venäläisnäkökulmasta.

Russia Today eli Venäjä tänään on tunnettu Venäjän hallitusta myötäilevistä uutisohjelmista. Venäjän Ääni tuottaa radiolähetyksiä useilla kielillä. Sillä on ollut Moskovassa toimitettuja suomenkielisiä lähetyksiä lyhytaalloilla ja keskipitkillä aalloilla aivan viime vuosiin asti. Nykyään suomenkielisiä uutisia voi lukea yhtiön nettisivuilta.

Venäjän Äänen mahdollisuudet saada pysyvä toimilupa Helsingistä ovat tällä hetkellä huonot. Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan Ylelle, että Helsingin alueelta ei ole tulossa hakuun yhtään ula-radiotaajuutta pian alkavalla toimilupakierroksella.

Venäläisosapuoli on kiinnostunut myös yhteistyöstä suomalaisten radioasemien kanssa. Venäjän Äänellä on suunnitelmat perustaa radioasemia myös Washingtoniin, Lontooseen ja Berliiniin.

Russia Today ei halunnut kommentoida suunnitelmiaan Ylelle.

Mediamonitori – Yle