Helsingin taajuuksia ei haettavaksi lupakierroksella

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoElokuun aikana käynnistyvällä radion toimilupakierroksella ei ole tarjolla vapaita taajuuksia Helsingistä tai muualta pääkaupunkiseudulta. Toimilupakierroksessa on kyse niin sanotusta täydennyskierroksesta, jossa toimilupia tulee haettavaksi keskisuurista ja pienemmistä kaupungeista. Kaikkiaan hakijoilla on mahdollisuus tavoitella toimilupaa yhdeksästä taajuuskokonaisuudesta.

Viestintäviraston koordinoimia uusia taajuuksia on lisätty radiotaajuuksien käytöstä annettuun asetukseen. Heinäkuussa päivitetyssä asetuksessa on lisäksi mukana taajuuksia, joista toimilupayhtiöt ovat luopuneet. Tällaisia ovat Radio Satellite Finlandin käyttämättä jäänyt Turun taajuus 92,2 MHz sekä FUN Tampereelta vapautuneet taajuudet Porissa ja Kankaanpäässä. Muut seitsemän haettavaksi tulevaa taajuuskokonaisuutta ovat Kuopio, Kajaani, Porvoo, Vaasa, Jyväskylä ja Lahti sekä Kotka-Kouvola-Lappeenranta-kokonaisuus.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan, että pääkaupunkiseudulla taajuuksia varsinaiseen pidempiaikaiseen radiotoimintaan ei ole vapaana. Lähtökohtaisesti uusia FM-toimilupia ei siellä tule haettavaksi ennen nykyisen toimilupakauden päättymistä vuoden 2019 lopussa.

Ministeriön nettisivuilla tiedotetaan asiasta tarkemmin heti, kun toimilupien hakuaika käynnistyy.

Mediamonitori