TV-ohjelmistoluvat kiinnostivat neljää hakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoNeljä yhtiötä hakee tv-ohjelmistolupaa viime perjantaina päättyneellä hakukierroksella. Hakemuksen liikenne- ja viestintäministeriöön jättivät SBS Discovery TV Oy, MTV Oy, FOX International Channels Oy ja URHOtv Oy. Ohjelmistolupia oli haettavina UHF-taajuusalueelta yksi kanavanipussa B, yksi kanavanipussa C ja yksi kanavanipussa E. Lisäksi oli mahdollista hakea useita toimilupia kanavanipuista D ja H.

SBS:ää kiinnostavat ohjelmistoluvat UHF B- ja UHF E -nipuissa. Yhtiö haluaa perustaa uuden viihdekanavan, joka lähettää koti- ja ulkomaista urheilua ja monipuolisia viihdeohjelmia. Tavoitteena on lähettää ohjelmat terävpiirtona. E-nipusta yhtiö haluaa luvan uudenlaiselle kanavalle, jolla on tarkoitus lähettää dokumenttiohjelmistoa, jossa katsoja on aktiivisessa roolissa.

UHF C kanavanippuun lupaa hakee FOX International Channels Oy. Yhtiö haluaa vaihtaa nykyisin UHF A -kanavanipussa lähettävän FOX-kanavan C-nippuun. Muutos ei vaikuta kanavan katsojamääriin merkittävästi, mutta tuottaa yhtiölle taloudellisia säästöjä. Samalla A-nipusta vapautuu kapasiteettia muille tv-kanaville.

MTV hakee kahta lupaa UHF D -taajuusalueelta ja yhtä lupaa joko C- tai E-nipusta. D-nippuun yhtiö kaavailee MTV3 HD -kanavaa, joka on teräväpiirtoversio nykyisestä MT3:sta ja MTV MAX HD -kanavaa, joka on sisällöltään samanlainen kuin nykyinen SD-versio. MTV:n tavoitteena on myös saada lupa joko C- tai E-nipusta vapaasti vastaanotettavalle viihdekanavalle. Osittain mainosrahoitteisella kanavalla toteutetaan uudentyyppisiä sosiaalisen television interaktiivisia palveuja tai viihteellistä ostoskanavapalvelua.

Alkuvuonna taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut URHOtv haluaa ensisijaisesti toimiluvan kanavanipusta C ja toissijaisesti kanavanipusta D. URHO tavoittelee toimilupaa kanavalle, joka lähettää pääasiassa urheilua. Mukana ohjelmistossa on myös aktiiviseen elämäntapaan liittyvää informatiivista ja viihteellistä sisältöä. Lähetykset toteutetaan SD-versiona.

Mikään hakijoista ei jättänyt lupahakemusta kanavanippu H:n ohjelmistoluvista. Valtioneuvosto myöntää toimiluvat syksyllä. Myönnettävät ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

Mediamonitori – LVM


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “TV-ohjelmistoluvat kiinnostivat neljää hakijaa”

 1. Janne avatar

  Valitettavasti vielä ei ole selvillä mitä ohjelmistoja kukin haluaa välittää ja missä kanavanipussa. Samoin onko kanava avoin vai maksullinen. Voisi olettaa että SBS saa B -nippuun sopujaolla toimiluvan. Mikäli yhtään tasapuolisuutta ylläpidetään niin Fox saanee C -nippuun toimiluvan. Maikkarin toimiluvat D -nippuun lienee selviö. E -nipun kanava onkin sitten hieman mielenkiintoinen, kun kaikki lienevät samalla viivalla. Mikäli Maikkari ei saa toimilupaa, niin LVM voinee vienosti ehdotela sitä D/H -nippuun. Urhon C -nipun toimilupa lienee epävarmin. Jos kanava saa, niin se menee D/H -nippuun.

  Jos kanavilla on myötätuntoa maksukanavien suhteen, niin kaikki voinevat saada toimiluvan, jos ovat halukkaita käyttämään H -nippua.

  Olenko ihan väärässä?

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Janne”]Valitettavasti vielä ei ole selvillä mitä ohjelmistoja kukin haluaa välittää ja missä kanavanipussa. Samoin onko kanava avoin vai maksullinen.[/quote]

  Uutiseen tuli päivitys tiistaina. Lupahakemusten julkiset versiot tupsahtivat nimittäin sähköpostiin hetki sitten.

 3. Janne avatar

  [quote name=”Tero Toivonen”]
  Uutiseen tuli päivitys tiistaina. Lupahakemusten julkiset versiot tupsahtivat nimittäin sähköpostiin hetki sitten.[/quote]
  Päivitetään oma veikkaus. Nyt lienee se että SBS saanee jättipotin:
  Nippu ja kanava
  A – Maikkarin uusi viihdekanava
  B – SBS
  C – Fox
  D – Maikkarin kolmonen ja Max + UrhoTV
  E – SBS

  Hyvää SBS:n projektissa lienee se, että nykyinen Kutonen saanee tuon uuden luvan ja VoiceTV palannee juurilleen. Samalla muu konersni pystynee myös tuomaan omaa sisältöä muusiikkikanavalle.