Radiotaajuuksia vapautuu luopujilta

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoFUN Tampere ei aloita lähetyksiä Kankaanpäässä ja Porissa. Radion taustayhtiö Pohjois-Satakunnan Viestintä Oy on ilmoittanut viranomaisille, että se luopuu näiden paikkakuntien taajuuksista. FUN Tampere aloitti lähetykset viime syksynä Tampereella. Yhtiö sai lykkäystä muiden taajuuksien käyttöönotolle. Sittemmin lähetykset alkoivat myös Parkanossa ja Ikaalisissa. Kankaanpäässä ja Porissa radioyhtiön olisi pitänyt aloittaa viimeistään huhtikuun lopussa.

Radio Sputnikia pyörittävä Radio Satellite Finland Oy on ilmoittanut Viestintävirastolle luopuvansa paikallisradioluvasta Turkuun. Radio Satellite haki viime syksynä toimilupaa usealla paikkakunnalla englanniksi lähettävälle radiolle. Lupa tuli lopulta vain Turun taajuudelle 92,2 MHz. Lähetykset olisi pitänyt aloittaa 30.4.2014 mennessä.

Kaikki kolme taajuutta tulevat nyt uudelle lausuntokierrokselle. Samalla liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja Kittilän ja Mikkelin taajuuksista, joita ei ole otettu käyttöön. Lausuntoja pyydetään myös Tornioon, Keuruulle, Vaasaan, Kuopioon, Kajaaniin ja Haapavedelle osoitetuista taajuuksista. Lausunnot on jätettävä ministeriöön 28.5. mennessä.

Maanantaina 12. toukokuuta julistettu lausuntokierros on täydennystä aiemmin helmikuussa järjestetylle kierrokselle. Radioyhtiöiltä, -yhdistyksiltä ja yhteisöiltä pyydetään lausuntoja myös Järviradion hakemuksesta yhdistää kaikki sen hallussa olevat paikalliset toimiluvat Alajärven taajuuskokonaisuuteen. Lausuntoa halutaan myös SBS Discovery Radion hakemuksesta. Yhtiö haluaisi siirtää Pihtiputaan taajuuden 101,3 MHz Radio City Jyväskylältä uudelle Radio Jyväskylälle.

Lausunnolle tulee myös NRJ Finland Oy:n hakemus, jossa yhtiö haluaa siirtää Kuopion taajuuden 89,7 MHz Radio NRJ:ltä Radio Nostalgialle. Radio City Pohjanmaan aikomuksesta vaihtaa Kokkolan taajuus 89,8 MHz City Vaasan taajuusnippuun sekä Kevyt Kanava Oy:n ja Järvi-Savon Viestintä Oy:n tarkentuneista lausunnoista halutaan myös kommentit radioalan yrittäjiltä.

Ministeriö päättää alkuvuoden aikana lausunnolla olleiden ja nyt mukaan tulleiden taajuuksien jakamisesta tai siirtämisestä toimilupahakuun lähiviikkoina. Tarkempia tietoja taajuusmuutossuunnitelmista voi lukea liikenne- ja viestintäministeriön nettisivuilta.

Mediamonitori – LVM