Vaijeriradio siirtyi nettiradioon

kirjoittanut

kategoriassa

Vaijeriradio-logoSalolainen Vaijeriradio on lopettanut kesän ajaksi lähetykset ula-taajuudella 102,9 MHz. Vaijeriradio jatkaa syyskuun alkuun asti pelkästään nettiradiona, jota voi jatkossa kuunnella myös mobiililaitteilla. Tällä hetkellä aseman lähetystä voi kuunnella nettisivuilla olevan soittimen avulla klikkaamalla etusivun oikeassa laidassa olevaa kasetin kuvaa.

Salossa päädyttiin lopettamaan lähetykset radioaalloilla toistaiseksi, koska radiolähetyksiä tekevistä nuorista suurin osa suuntaa pian kesälomille. Radiota pyörittävän Musiikkiyhdistys Salon Vaijerien puheenjohtaja Jorma Nurminen lupaa, että lähetykset saadaan taas radiovastaanottimiin kesän jälkeen.

– Monet nuoristamme ovat kesällä muualla kuin radiostudiossa, joten päätimme pitää pientä taukoa. Samalla kuitenkin kokeilemme nettiradiota, joka toimii jo nettisivuillamme. Pian Vaijeriradiota voi kuunnella myös mobiililaitteilla, Nurminen kertoo.

Vaijeriradion ohjelmat ovat olleet tähän asti pitkälti suoria lähetyksiä. Jatkossa ohjelmia tehdään enemmän etukäteen, jolloin niiden laatua voidaan kehittää entisestään. Radiolla on edessään myös muutto uusiin tiloihin Astrum-keskuksesta.

– Syksyllä on tarkoitus hankkia oma lähetin nykyisin vuokralla olevan tilalle. Saamme käyttöömme myös kaksi studioksi sopivaa huonetta, Nurminen sanoo.

Vaijeriradion lähetykset alkoivat tammikuun alussa. Radion toiminnassa on mukana Salon Pajatoiminta ja alueen kouluja sekä lukuisa joukko eri-ikäisiä salolaisia. Radiolla on lisäksi harjoittelussa kolme nuorta.

Mediamonitori