Viisi ohjelmistolupaa löysi omistajan

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto on myöntänyt viidelle hakijalle ohjelmistoluvat teräväpiirtolähetyksiin. Luvista kaksi on UHF-alueelle kanavanipuihin C ja H. Kolme muuta toimilupaa myönnettiin VHF-alueelle kanavanippuihin A-C. UHF-alueen kanavanipun C toimiluvan sai Sanoma Oy. Kanavan ohjelmisto tulee sisältämään viihde-, ajanviete- sekä asiaohjelmista. Tarjontaan lukeutuvat myös kotimaiset lyhytelokuvat.

H-kanavanipun ohjelmistotoimiluvan saivat Digi Waves Oy sekä Scandinaval Group Oy. H-kanavanippuun ei ole aiemmin myönnetty ohjelmistotoimilupia. VHF-alueen toimiluvat saavat Sanoma Oy, MTV Oy sekä Fox International Channels Oy. Kaikki myönnetyt toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun.

Kanavanipun UHF C peittoalue on noin 78-90 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Kanavanipussa käytetään nykyistä DVB-T-standardia.

Mediamonitori