Kilpailu kiristyy Jyväskylän radioaalloilla

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Kompassi -logoPorilainen Mediatakojat Oy aloittaa uuden paikallisradion lähetykset Jyväskylässä kesäkuun alussa. Jyväskylään, Äänekoskelle ja Ähtäriin toimiluvan viime syksynä saanut Radio Kompassi aikoo kahmaista Jyväskylän suurimman kuuntelijapotin parin vuoden kuluessa. Menestystä kuuntelijatilastoissa porilaiset hakevat tarjoamalla paikallisia puheenaiheita ja pop-musiikkia.

Toinen uusi radio on SBS Discovery Radio Oy:n pyörittämä Radio Jyväskylä. Se lähettää taajuudella 106,4 MHz. Kuuntelijoita vanhalla tutulla nimellä lähettävä radiokanava aikoo tavoitella yli 50-vuotiaista jyväskyläläisistä. Radio Jyväskylä on jo aloittanut lähetykset tämän viikon aikana. Se soittaa aluksi musiikkia. Syksyllä ääneen pääsevät juontajat Pertti Perämäki ja Timo Lievemaa.

Mediatakojien Radio Kompassi lähettää taajuudella 88,0 MHz. Äänekoskella taajuudeksi tulee 88,4 MHz ja Ähtärissä 97,1 MHz. Radio Kompassin studiota rakennetaan Kauppakadulle. Mediatakojien omistuksessa ovat paikallisradiot Porissa (Radio Pori ja Radio Eazy 101) ja Radio Kuopio Pohjois-Savossa sekä Mikkelin ympäristössä kuuluva Radio Mikkeli.

Uusien radioiden aloitusta on saatu odottaa aivan viime metreille saakka. Toimiluvat olisi pitänyt ottaa käyttöön huhtikuun loppuun mennessä, mutta radiot ovat voineet hakea lykkäystä toiminnan aloittamiseen teknisistä syistä. Lisätehon hakeminen tai lähettimen siirtäminen toiselle paikkakunnalle edellyttää useimmiten uuttaa taajuuskoordinointia naapurimaiden kanssa. Myös lähetinpalvelujen kilpailutus on saattanut aiheuttaa viivästymistä teknisen radioluvan hakemisessa, kerrotaan Viestintävirastosta.

Uusia radioita on aloittamassa lähiaikoina myös Pirkanmaalla, jossa lähetyksiä käynnistelee teinikanava Play, sekä Iisalmella johon on tulossa uusi paikallisradio Sandels.

Mediamonitori – Yle Keski-Suomi


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Kilpailu kiristyy Jyväskylän radioaalloilla”

  1. Kompassi aloitti tänään Jyväskylän taajudellaan 88.0 – Testasin myös 88.4, mutta sitä en saanut kuuluville, joten aloittanee myöhemmin. Toistaiseksi vaan non-stop musiikkia.