Puhekanava Radio Rapu tähtää nettiin

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Rapu -logoSuomen ensimmäinen kaupallinen puheradio aloittaa lähetykset ensi lauantaina. Netissä ja tilapäisesti ula-taajuudella lähettävä Radio Rapu lupaa tuoda vaihtoehdon Yleisradion puheradiolle. Radio Rapu lähettää Pasilan linkkitornista 200 watin teholla taajuudella 89,7 MHz. Lupa on voimassa toukokuun loppuun, mutta radiokanavan päätähtäin on luoda laadukas puhekanava nettiin.

Ympäri vuorokauden lähetettävistä puheohjelmista aamu- ja iltapäivälähetykset ovat suoria. Viikolla aamujuontajina ovat Wallu Valpio ja Kati Oksman. Iltapäivissä äänessä ovat juontajat Lilli Earl ja Kimmo Wilska. Kanavan päätuottajana toimii aiemmin Helsingin Sanomissa ja Radio Helsingissä työskennellyt Laura Haapala.

Viikonlopuissa tarjolla on muun muassa poliittisten nuorisojärjestöjen tekemää ohjelmaa ja kolmannen sektorin järjestöjen ohjelmia. Öisin kuullaan amerikkalaisia puheohjelmia. Myös poliitikkojen mielipiteet pääsevät esille kanavalla.

Radio Rapu tekee yhteistyötä verkkomedia Uuden Suomen kanssa. US:n sivulta pääsee kuuntelemaan puheradion nettilähetystä.

Uuden puheradion taustalla on Radioyhtiö Rapu Oy.

Mediamonitori