Tampereen yliopistoradio leikkaa ohjelmistoaan

kirjoittanut

kategoriassa

Tampereen yliopiston ylläpitämä Radio Moreeni vähentää toimitettujen ohjelmien määrää kesäkuussa ja lopettaa ohjelmien hankkimisen avustajilta. Kanava keskittyy yhä enenevissä määrin yliopistoradioksi. Ohjelmistossa jatkavat radion oman toimittajan ja yliopiston opiskelijoiden sekä kansalaisjärjestöjen tekemät ohjelmat.

Radio Moreeni joutuu luopumaan noin neljänkymmenen avustajan palveluksista taloudellisista syistä. Radioaseman toiminnasta vastaa yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikkö. Moreenissa työskentelee kolme työntekijää. Radiokanavalla on aloitettu yt-neuvottelut, joissa selvitetään kanavan jatkumista.

Tampereen yliopiston pääluottamusmies Sinikka Torkkola näkee radion tulevaisuuden uhatuksi. Hän kertoo mediatiedotteessa, että Radio Moreenin toiminnan supistusten taustalla on yliopiston nykyinen rahoitusmalli. Siinä yliopistoille jaetaan rahaa koulutuksessa tehtyjen tutkintojen ja opintopisteiden sekä tutkimusjulkaisujen ja -rahoituksen perusteella. Yliopiston kolmatta tehtävää eli yhteistyötä muun yhteiskunnan kanssa ei Torkkolan mukaan oteta rahoitusmallissa huomioon.

Radio Moreeni aloitti lähetykset syksyllä 1989 nimellä Yliopistoradio. Se on yksi Suomen harvoista yhteisöradioista. Kanava kuuluu Tampereen seudulla taajuudella 98,4 MHz ja netissä.

Mediamonitori – Yle Tampere, AL


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Tampereen yliopistoradio leikkaa ohjelmistoaan”

  1. Moreenia tullut pari kertaa kuunnelltua kun radiossa on soinut elektronisen tanssimusiikin ohjelma jota pitivät opiskelijat? tai joku vastaava..
    Muuten en tunne ketään mistään ikäluokasta joka olisi edes vahingossa kuunnellut kanavaa yli minuutin. Toivottavasti opiskelijat saavat pidettyä ohjelmiston jotenkin kiinnostavana tai muuten voisivat lopettaa koko aseman